Košarka

Litavci odnijeli pobjedu iz Doma sportova, Cedeviti novi poraz u Eurokupu

Branimir Korać • srijeda, 19.10.2016.
Litavci odnijeli pobjedu iz Doma sportova, Cedeviti novi poraz u Eurokupu
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite upisali su i drugi poraz u Eurokupu, nakon što su teško stradali na gostovanju kod Gran Canarije, sada su poraženi u Domu sportova od litavskog Lietkabelisa....

Cedevita nastavlja potragu za prvom ovosezonskom europskom pobjedom, na svom parketu u drugom kolu Eurokupa ugostila je Lietkabelis iz Litve i izgubila 80:76.

Litavci su najvećim dijelom susreta bili u prednosti, vodili su i s plus 13 da bi u zadnjoj dionici Cedevita zaprijetila, ali nije i okrenula susret na svoju stranu.

Lietkabelis je dobrim dijelom utakmice bio u vodstvu, ali Cedevita je uspjela koševima Arapovića i Krušlina na startu zadnje četvrtine doći do minimalnog vodstva.

Međutim gosti su odgovorili i stvorili razliku, a važnom tricom Lukauskisa minutu i 40 sekundi prije kraja poveli su sa 78:70.

Cedevita je uzvratila serijom 6:0 i 32 sekunde prije kraja došla je na samo dva razlike, Madgen na drugoj strani promašuje, ali bitan skok u napadu hvata Tarolis i ubacuje za potvrdu pobjede.

Miro Bilan ubacio je 16 poena, Toni Katić 12 uz pet asistencija, a Karlo Žganec 11 poena uz devet skokova. Kod gostiju Žygimantas Skucas ubacio je 22 poena, a Kšištof Lavrinovič 15 poena uz deset skokova.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Nižnji Novgorod80:106Herbalife Gran Canaria
Cedevita76:80Lietkabelis
1Herbalife Gran Canaria 41+86
2Cedevita 32-3
3Lietkabelis 22-17
4Nižnji Novgorod 22-24
5MZT Skoplje Aerodrom 04-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!