Košarka

Damjan Rudež upao u roster Magica

Sportnet • nedjelja, 23.10.2016.
Damjan Rudež upao u roster Magica
Foto: FaH

Shodno kraju predsezone u NBA-u, treneri moraju odrediti roster od 15 igrača koje će prijaviti za predstojeću sezonu te je trener Orlanda uvrstio u svojih 15 Damjana Rudeža..

AUTOR: Z.P.

Već ovo ljeto kada je Damjan Rudež odbio poziv reprezentacije, bilo je jasno da se priprema za NBA i „ganjanje“ novog ugovora u najjačoj ligi svijeta. Damo (nadimak koji su mu Amerikanci dali) je već prije surađivao s Franck Vogelom u Indiana Pacersima te je bio favorit među dvojbenim igračima. Za dva mjesta na rosteru su se borili Nick Johnson, Arinze Onuaku, Ramon Galloway i Damjan Rudež. Rudež je prikazao jako dobre partije u predsezoni, gdje se ističe odličan postotak šuta za tri (57,1 %) te par lijepih asistencija.

Osim Rudeža u ekipu je upao i bivši student Syracusea, pomalo iznenađujuće što znači da će ovogodišnji pick Zimmerman preseliti u razvojnu ligu (NBA D-Liga). Onuaku bi možda već mogao nastupiti u prvoj utakmici radi suspenzije Biyomba (nakupljen određeni broj flagrant prekršaja).

Bitno je napomenuti da su Rudež i Onuaku potpisali negarantirane ugovore u rujnu, pa samim time novac od plaće bit će siguran ako ostanu na rosteru momčadi sve do sedmog siječnja sljedeće godine.

Važno je napomenuti da uhodavanje ekipe ide s „obje“ strane, kako se igrači prilagođavanju novoj sredini i radu s novim trenerom (devet pridošlica, a svega šest „starosjedioca“), isto tako se kompletno promijenili pomoćnici uz novog trenera te je u tijeku prihvaćanje novih metoda rada. Tko imalo prati NBA ligu više od površnog, zna da pomoćnici treneru odrađuju jako veliki posao u pripremi protivnika, određenih specijalnih akcija te praćenju stanja svakog igrača u rosteru.

Sve u svemu s velikim zanimanjem u Hrvatskoj će se popratiti ovogodišnja sezona Magica, koji će sada imati dva Hrvata u svom rosteru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!