Košarka

„Paljba“ po Durantu ne prestaje, kritizirao ga i Gary Payton

Petar Jenjić • utorak, 25.10.2016.
„Paljba“ po Durantu ne prestaje, kritizirao ga i Gary Payton
Foto: EPA

Umirovljeni košarkaš i član Kuće slavnih, Gary Payton, osvrnuo se na Durantov prelazak u najveće favorite za naslov i istaknuo da takvo nešto, na vrhuncu karijere, nikada ne bi napravio...

Gary Payton , osvajač naslova s Miami Heatom i dviju olimpijskih zlatnih medalja progovorio je o prelasku Kevina Duranta u Golden State Warriorse: „To je momčad Stephena Curryja, Klaya Thompsona i Draymonda Greena“, rekao je za Reuters.

Niti prvi, a vjerojatno niti posljednji umirovljeni košarkaš koji će dati svoje mišljenje na ovu temu. No, upravo je Payton prije 13 godina napravio sličnu stvar, prelaskom u Lakerse kod Kobea Bryanta i Shaquillea O'Neala, zajedno s Karlom Maloneom. U godini kada je momčad iz Los Angelesa jurišala na četvrtu uzastopnu titulu. Međutim, neslaganja u svlačionici i konstantne svađe dovele su do poraza u finalu protiv Detroit Pistonsa, O'Nealovog i Paytonovog odlaska te Maloneovog umirovljenja.

Payton tvrdi kako su ove dvije situacije neusporedive jer je došao na zalasku svoje karijere: „Malone i ja smo tada već bili veterani. Na svome vrhuncu ne bih nikada otišao kod Jordana, Malonea, Stocktona. Svi kažu da je odličan igrač, ali i ja sam isto bio. Smatrao sam da nitko nije bolji od mene. Nikada na teren nisam izlazio i žalio što je Jordan s druge strane. Nije me bilo briga.“, kazao je za kraj Gary Payton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!