Hrvatski kup, Osmina finala, 26.10.2016, 14:00 h, ŠC Rudeš, gledatelja: 800
Suci: Marko Matoc, Sanja Rođak-Karšić, Alen Jakšić
Rudeš
Rudeš
3:5(0:3, 3:3) Rijeka
Mario Gavranović 5' (11m)
Matej Mitrović 8'
Franko Andrijašević 32'
Aleksandar Šofranac 103'
Alexander Gorgon 107'
Rijeka

Rijeka "zakuhala" već riješenu utakmicu pa se vadila u produžecima

Dario Dodić • srijeda, 26.10.2016.
Rijeka "zakuhala" već riješenu utakmicu pa se vadila u produžecima
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke u vrlo čudnoj utakmici na teškom terenu u Rudešu tek su nakon produžetaka osigurali prolazak u četvrtfinale Kupa s 5:3...

Tko bi rekao nakon prvih pola sata da će Rijeka prolaz u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa protiv Rudeša osigurati tek u produžecima. Poveli su gosti iz najstrože kazne već u petoj minuti. Radilo se o sumnjivoj situaciji na Vešoviću, sudac Matoc iz Zaprešića dosudio je jedanaesterac, koji je iznenadio i samog Vešovića. Ipak, najstrožu kaznu sigurno izvodi Gavranović.

Već u osmoj minuti Rijeka je imala 2:0 kada je mrežu zatresao Mitrović, a gol za pamćenje i 3:0 postigao je Franko Andrijašević nakon nešto više od pola sata igre. S 30-ak metara je bivši Dinamovac i Hajdukovac prebacio vratara Rudeša Krunoslava Hendiju.

Kada vodeća momčad MAXtv Prve lige na teškom terenu vodi 3:0 protiv drugoligaša, teško je očekivati da će drugoligaš doći do izjednačenja, no upravo se to dogodilo. Rijeka se opustila, a Rudeš sve češće napadao. Zatresli su gredu na samom početku drugog dijela, a nekoliko minuta kasnije Matoc dosuđuje jedanaesterac na Babiću. Vagao je Rudešov napadač Aleksandra Šofranca i onda pomalo teatralno pao (iako je teško procijeniti zbog čega je pao Babić s obzirom da se dotad teren pretvorio u kaljužu op.a.), no Rudeš je dobio jedanaesterac koji vrlo sigurno u 1:3 pretvara Mateo Topić.

Muke po Šofranca nisu prestale na prvom jedanaestercu, već u 62. minuti Matoc ponovno pokazuje na najstrožu kaznu, ovoga puta Šofranac je prema Matocu u klizećem startu loptu dirao rukom. Ponovno zabija Topić, diže se i publika jer 2:3 pola sata prije kraja ne izgleda tako strašno kao 0:3.

Deset minuta prije kraja regularnog dijela Matoc po treći put u drugom poluvremenu pokazuje na bijelu točku, ponovno za Rudeš. Ovoga puta vidio je prekršaj Mitrovića na Babiću, treći puta jedanaesterac izvodi Topić i treći puta sigurno visokim udarcem matira Simona Slugu.

Već dobiveni susret Rijeka je na kraju riješila tek u produžecima. Prvo se Šofranac iskupio za obrambene probleme u 104. minuti, a konačnih 5:3 postavio je Gorgon u 108. minuti silovitim udarcem pod gredu.

Hrvatski kup

osmina finala

Bjelovar1:2Dinamo
Novigrad0:1Slaven Belupo
Istra 19611:3 *Split
Rudeš3:5 *Rijeka
Solin1:2Hajduk
Jaska Vinogradar1:2Lokomotiva
Inter-Zaprešić1:0Cibalia
Šibenik1:2Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!