Košarka

VIDEO: Bogdanović najbolji kod Netsa, dobar debi Bendera, Šarića mučio šut

Branimir Korać • četvrtak, 27.10.2016.
VIDEO: Bogdanović najbolji kod Netsa, dobar debi Bendera, Šarića mučio šut
Foto: EPA

Prvi puni program u NBA ligi donio je nastup četvorice hrvatskih igrača, najbolji je bio Bojan Bogdanović, vrlo dobar debi imao je Dragan Bender dok je šut stvarao probleme Dariju Šariću i Mariju Hezonji...

S nestrpljenjem se čekao debi Darija Šarića u dresu Sixersa, uslijedio je protiv Oklahoma City Thundera i izuzev šuta koji je bio loš, sam nastup bio je korektan. Očekivano bilo je problema kada je Thunder igrao s Adamsom i Kanterom koji su u duetu visok i neugodan match-up, a Šarić je za 27 minuta ubacio pet poena (2/8 za dva, 0/4 za tri) uz sedam skokova i dvije asistencije.

Do kraja susreta domaćin je bio u igri za pobjedu, sve se vrtilo oko Joela Embiida i njegovog prvog nastupa, on je bio dobar sve do završnice kada je preuzeo odgovornost i nije pogađao.

Unatoč pobjedi gostiju i odličnom nastupu Russella Westbrooka, Embiid je uzeo show s 20 poena (6/16) i sedam skokova, a Nick Stauskas dodao je 13 poena (5/6) i to bez ijednog ubačaja za tricu. Westbrook je kod gostiju bio na 32 poena (11/21), 12 skokova i devet asistencija dok je Enes Kanter dodao 17 poena (7/14) i 12 skokova.

Odličan debi imao je Dragan Bender koji je imao problema u predsezoni, ali u prvom susretu pokazao je djelić onoga što može, a već to je puno. Sunsi su visoko poraženi od Kingsa s 19 razlike, ali Bender je bio jedan od rijetkih koji je davao pozitivan ton kod domaćina i završio je susret s plus 10.

U igru je ušao u drugom poluvremenu i upravo njegovom tricom Sunsi su smanjili zaostatak na samo 12 poena nakon što je bilo i 26 razlike. Hrvatski internacionalac dobro je iskoristio minutažu i za 12 minuta ubacio deset poena (2/2 za dva, 2/3 za tri) uz dva skoka i ukradenu loptu. "Bilo je zabavno gledati, Dragan je ušao i pružio nam je sjajne minute, a mislim da je najveće iznenađenje u drugoj postavi bio Tyler Ullis, njegova energija u obrani na loptu nešto je što smo trebali", rekao je nakon susreta Earl Watson.

Učinkom najbolji ulazak u sezonu imao je Bojan Bogdanović koji je bio ponajbolji u redovima Netsa u porazu kod Celticsa. U susretu u kojem se činilo da će Netsi upisati težak poraz nakon što su gubili 23 razlike u zadnjoj četvrtini, uspjeli su smanjiti zaostatak, tricom Bogdanovića doći na minus tri 47 sekundi prije kraja, čak su imali i napad za poravnanje, ali Bojanu nije uška još jedna trica.

Bogdanović je upisao 21 poen (6/9 za dva, 3/8 za tri) uz pet skokova, a potencijalni hrvatski reprezentativac Justin Hamilton dodao je 19 poena (7/12) uz deset skokova.

Prvi od Hrvata na parket je izašao Mario Hezonja koji je s Orlandom ugostio Miami. Hezonja je dobio 14 minuta, nije briljirao i susret je završio s tri poena i šutom 1/5 (sve za dva) uz tri skoka i dvije asistencije dok Damjan Rudež nije dobio priliku.

Magic je pao u drugom poluvremenu kada se Miami odvojio i više nije bilo povratka. Pokušavali su domaćini smanjiti zaostatak, ali samo su se još dublje ukopavali i gosti su imali prednost i gotovo 20 razlike. "Igrati protiv Miamija prvu utakmicu, nešto je posebno. Ne volimo ih i oni ne vole nas, nije tajna", rekao je Evan Fournier koji nema previše razloga za zadovoljstvo nakon ovog susreta.

Fournier ga je završio s 20 poena i šutom 7/19, Nikola Vučević dodao je 17 poena (7/14) i 14 skokova, a nedostajao je Bismack Biyombo koji bi s klupe dao dodatnu energiju. Nedostajao je i Miamiju Josh Richardson, a Heat su predvodili Hassan Whiteside s 18 poena (9/16) i 14 skokova te Goran Dragić sa 16 poena (9/15), šest skokova i šest asistencija.

Hornetsi su gostovali kod Bucksa i upisali pobjedu 107:96 u susretu u kojem su domaćini od početka bili u podređenom položaju. Vrlo dobar i balansiran nastup Hornetsa koji su sa svih pozicija stvarali probleme, a predvodio ih je Michael Kidd-Gilchrist, povratnik nakon ozljede ramena, s 23 poena i 14 skokova.

DeMar DeRozan imao je sjajno otvaranje sezone i s 40 poena postavio je novi rekord jednog igrača Raptorsa po broju poena na otvaranju sezone. Nije samo on bio sjajan, pratio ga je Jonas Valančiunas s učinkom karijere od 31 poena i 11 skokova. Raptorsi su pronašli recept za Andrea Drummonda, odlično su ga zatvorili, spriječili dominaciju u skoku i zasluženo slavili.

Kada ubaciš 50 poena uz 16 skokova, sedam ukradenih lopti, pet asistencija i četiri blokade, obično ne bi trebao izgubiti utakmicu. Međutim to se dogodilo Anthonyju Davisu čiji monstruozan učinak Pelicansi nisu iskoristili i izgubili su od Nuggetsa. "Kada igrate protiv sjajnog igrača, morate se odlučiti hoćete li mu pružiti svu pozornost i stvoriti probleme ne gdje drugdje ili ćete mu dati mogućnost da uzme svoje brojeve, a zatvoriti ostalo", rekao je Mike Malone koji je izabrao drugu opciju i pogodio.

Los Angeles Lakersi započeli su život bez Kobea Bryanta pobjedom. Ugostili su Houston Rocketse i svladali ih sa 120:114 unatoč 34 poena, 17 asistencija i osam skokova Jamesa Hardena. Ivica Zubac nije nastupio, a veliki posao kod domaćina s klupe je odradio Jordan Clarkson koji je ubacio 25 poena za 22 minute.

Pacersi su tijekom susreta imali i 14 poena prednosti, ali prosuli su vodstvo, a Harrison Barnes tricom dvije sekunde prije kraja osigurao je Dallasu produžetak. Tamo je domaćin ipak bio pravi i odnio je pobjedu.

NBA:
Orlando Magic - Miami Heat 96:108 (Evan Fournier 20p / Hassan Whiteside 18p, 14sk)
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 96:107 (Giannis Antetokounmpo 31p, 9sk, 5as / Michael Kidd-Gilchrist 23p, 14sk)
Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 97:103 (Joel Embiid 20p, 7sk / Russell Westbrook 32p, 12sk, 9as)
Toronto Raptors - Detroit Pistons 109:91 (DeMar DeRozan 40p / Tobias Harris 22p, 5sk)
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 102:107 (Anthony Davis 50p, 16sk, 7ol, 5as / Jusuf Nurkić 23p, 9sk)
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 120:114 (Jordan Clarkson 25p / James Harden 34p, 17as, 8sk)
Indiana Pacers - Dallas Mavericks 130:121 produžetak (Myles Turner 30p, 16sk / Deron Williams 25p, 7as)
Phoenix Suns - Sacramento Kings 94:113 (Devin Booker 18p / DeMarcus Cousins 24p, 6sk)
Boston Celtics - Brooklyn Nets 122:117 (Isaiah Thomas 25p, 9as, 6sk / Bojan Bogdanović 21p, 5sk)
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 102:98 (Mike Conley 24p / Andre Wiggins 25p, 7sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!