Košarka

VIDEO: Spursi prvi do dvije pobjede, Clippersi slavili u Oregonu

Branimir Korać • petak, 28.10.2016.
VIDEO: Spursi prvi do dvije pobjede, Clippersi slavili u Oregonu
Foto: EPA

Četiri dvoboja bila su na rasporedu noćas u NBA ligi, a nakon što je ostatak momčadi upisao prve nastupe, sada su svi odigrali barem jednu utakmicu. Pobjednički start u sezonu imaju Spursi, Hawksi, Clippersi i Bullsi...

San Antonio Spursi gostovali su u Sacramentu, Kingsi su po prvi put nastupali i novoj dvorani, ali Kawhi Leonard oteo je show. Najbolji obrambeni igrač lige bio je prvo ime susreta i nakon fantastičnog nastupa protiv Warriorsa na otvaranju, još jednom je bio odličan i vodio je Spurse do pobjede.

Neke velike neizvjesnosti nije bilo, gosti su imali susret pod kontrolom i nakon zaostatka od četiri poena na poluvremenu, u nastavku su predvođeni Leonardom napravili preokret i odjurili do pobjede.

"Samo sam pokušavao napraviti nešto dobro za momčad, dati dodatan impuls u obrani" tvrdio je Leonard koji ne samo da je u obrani bio na vrhunskoj razini, susret je završio s 30 poena. LaMarcus Aldridge dodao je 16 poena i pet skokova. U domaćem sastavu nedostajalo je prave širine, DeMarcus Cousins upisao je 37 poena i 16 skokova, a Rudy Gay 17 poena i sedam skokova i to je bilo to. Ostatak nije briljirao.

Bullsi su sezonu otvorili domaćom pobjedom protiv Boston Celticsa. Redizajnirani Bullsi s dosta novih imena, a jedan od novih igrača odlučio je susret. Dwyane Wade ubacio je ključnu tricu 26 sekundi prije kraja, ona je odvela Chicago na 104:99 i Celticsi su otišli u poraz.

"Još uvijek smo u fazi upoznavanja i pokušavamo vidjeti što možemo jedni od drugih dobiti. Zasigurno će biti i teških dana", poručio je Wade.

Ovaj susret završio je s 22 poena i šest skokova, Jimmy Butler bio je najefikasniji s 24 poena, a Taj Gibson ubilježio je 18 poena i deset skokova. Celticse je predvodio Isaiah Thomas s 25 poena, a Avery Bradley dodao je 16.

Clippersi su također odigrali prvu utakmicu i upisali pobjedu. Gostovali su u Oregonu kod Portland Trail Blazersa i slavili s plus osam. Problem domaćina bio je zatvoren vanjski šut, Blazersi su imali tricu tek 4/18 i Clippersi su ih natjerali u igru kakva je njima odgovarala.

"Znali smo da će biti ključ zaustaviti njihov šut za tricu. Napravili smo sve da im tu otežamo posao i uspjeli smo", smatra Chris Paul.

I bez vanjskog šuta Damien Lillard bio je odličan s 29 poena i deset skokova, Mo Harkless dodao je 23 poena i osam skokova. Na drugoj strani po 27 poena upisali su Blake Griffin (13 skokova) i Chris Paul (pet skokova i pet asistencija).

Iako je Paul Millsap odigrao sjajnu utakmicu, prvo ime dvoboja u Atlanti bio je Tim Hardaway Jr.. Ne po učinku već po impulsu koji je pružio momčadi u posljednjoj četvrtini kada je Atlanta slomila otpor Washingtona, a Hardaway imao važnu ulogu u tome.

Hardaway je prošle sezone bio član Hawksa, ali čvrsto zakucan na klupu te jedno vrijeme i u NBDL-u. U novu sezonu ušao je s 21 poenom. "Ovo je definitivno novi start, nova stranica u karijeri", poručio je Hardaway.

Uz njega, Millsap je ubacio 28 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Dwight Howard11 poena uz 19 skokova. Kod Wizardsa Markieff Morris ubacio je 22 poena.

NBA:
Sacramento Kings - San Antonio Spurs 94:102 (DeMarcus Cousins 37p, 16sk / Kawhi Leonard 30p, 5as, 5ol)
Chicago Bulls - Boston Celtics 105:99 (Jimmy Butler 24p, 7sk / Isaiah Thomas 25p)
Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 106:114 (Damien Lillard 29p, 10sk / Blake Griffin 27p, 13sk)
Atlanta Hawks - Washington Wizards 114:99 (Paul Millsap 28p, 7sk, 6as / Markieff Morris 22p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!