Košarka

VIDEO: Bogdanović najefikasniji u teškom porazu Netsa

Branimir Korać • utorak, 01.11.2016.
VIDEO: Bogdanović najefikasniji u teškom porazu Netsa
Foto: EPA

Četiri susreta bila su noćas na programu NBA lige, a jedini koji je donio neizvjesnost bio je onaj u Torontu. Od hrvatskih igrača nastupila su dvojica, a Bojan Bogdanović predvodio je Netse po broju poena protiv Bullsa...

Toronto Raptorsi još jednom predvođeni raspoloženim DeMarom DeRozanom stigli su do pobjede protiv Denver Nuggetsa sa 105:102. DeRozan je prvi igrač Raptorsa ikad koji je u sezonu ušao s tri uzastopne utakmice iznad 30 ubačenih poena, na prosjeku je od 35 koševa po susretu i trenutno jedan od onih koji obilježavaju ovu sezonu.

Nuggetsi su na gostovanju u Kanadi imali priliku izboriti barem produžetak, ali na kraju šutevi za tricu Gallinarija dva puta te Mudiaya jednom, nisu bili precizni i Toronto je zadržao prednost te upisao drugu ovosezonsku pobjedu.

DeRozan je nakon susreta ponovno zaslužio pohvale, ali i usporedbe s fenomenalnim Anthonyjem Davisom koji je ove sezone imao i 50 poena te Russellom Westbrookom koji je jedini uz DeRozana išao u svim utakmicama preko 30 poena. "Vidite li što oni rade, to su brojevi iz video igrica. Sjajno je u bilo kojem slučaju naći se s njima u istoj rečenici", poručio je DeRozan.

On je susret završio s 33 poena i pet skokova, a Kyler Lowry dodao je 29 poena, sedam asistencija i pet skokova. Kod gostiju i dalje nema Garyja Harrisa, a po 16 poena ubacili su Danilo Gallinari, Will Barton i Emmanuel Mudiay (šest skokova) dok je Jusuf Nurkić ubacio 13 poena uz 18 skokova i pet blokada.

Bojan Bogdanović ponovno je bio prvi strijelac Brooklyn Netsa i to je jedino što ga može zadovoljiti. Njegova momčad upisala je i treći poraz, ovaj put pregazili su ih Chicago Bullsi s ogromnih 118:88.

Od početka susreta Netsi praktički nisu postojali u obrani, primili su čak 38 poena u prvoj četvrtini i Chicago je apsolutno dominirao. Loša vijest za Freda Hoiberga je izlazak Michaela Carter-Williamsa u prvoj četvrtini zbog ozljede za koju u Chicagu vjeruju da neće biti teže prirode.

Bullsi su u pravo vrijeme proigrali i u prve tri utakmice u sezoni pokazuju visoku formu. "Nismo to pokazivali u predsezoni, ne znam što je ušlo u nas. Jednostavno smo okrenuli stvari", smatra Rajon Rondo.

Gosti su susret završili sa sedmoricom igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a predvodio ih je Jimmy Butler s 22 poena i šest skokova, Nikola Mirotić dodao je 16 poena i deset skokova, a Taj Gibson 14 poena i 11 skokova. Kod Netsa Bogdanović je za 21 minutu ubacio 15 poena (3/7 za dva, 2/4 za tri, 3/4 slobodna) uz tri skoka, a Jeremy Lin ubilježio je 14 poena.


Chicago Bulls vs Brooklyn Nets - Extended... by gs-bn

Sedam minuta dobio je Dragan Bender u visokom porazu Sunsa protiv Clippersa. Bender je za to vrijeme promašio jedini pokušaj iz igre, podijelio je dvije asistencije te uhvatio skok i ukrao loptu.

Clippersi su potvrdili status favorita i bez problema došli do pobjede protiv protivnika kojem je nedostajao Devin Booker zbog ozljede zarađene u tijesnom dvoboju protiv Warriorsa. S druge strane DeAndre Jordan ipak je bio na parketu iako je bio pod znakom upitnika također zbog ozljede prsta iz prošlog dvoboja.

Uz 20 izgubljenih lopti i deseto osobnih pogrešaka više, Sunsi su u konačnici visoko poraženi. "To je nedostatak koncentracije, posebno se vidjelo u drugoj četvrtini. Ne smijemo dopustiti da nam prekršaji poremete ritam. Moramo imati odgovor i biti mentalno čvrsti te se prilagoditi situaciji", smatra Earl Watson.

Kod pobjednika Chris Paul ubacio je 24 poena uz osam asistencija i pet skokova, Blake Griffin dodao je 21 poen, 11 skokova i pet asistencija dok je DeAndre Jordan susret završio s 19 poena i 11 skokova. Kod Sunsa Brandon Knight ubacio je 18 poena, a TJ Warren dodao je 15.

Hawksi nastavljaju nizati pobjede, upisali su i treću te još uvijek ne znaju za poraz. Ovaj put bili su bolji od Sacramento Kingsa uz ispunjen prvi uvjet - zaustavili su DeMarcusa Cousinsa.

Dwight Howard dobio je bitku velikih centara, nadigrao je Cousinsa i vodio Atlantu do pobjede. Kingsi su se vratili iz visokog zaostatka te vodili uoči zadnje dionice, ali tamo su Hawksi bili u pravom izdanju te upisali pobjedu.

"U trećoj četvrtini nismo bili dovoljno čvrsti, ali zato smo bili pravi u četvrtoj. Uspjeli smo im ući u ritam koji su priželjkivali te su nam ubacili 37 poena u trećoj dionici, ali na vrijeme smo reagirali", kaže Paul Millsap.

Učinkom su se istaknuli Howard s 18 poena i 11 skokova, s po 17 poena Dennis Schroder (pet asistencija) i Kyle Korver (5/8 trica) dok je Paul Millsap dodao 13 poena, 14 skokova i osam asistencija. Na drugoj strani Rudy Gay ubacio je 22 poena uz pet asistencija, a po 14 poena dodali su DeMarcus Cousins (12 skokova) i Matt Barnes (pet skokova).

NBA:
Toronto Raptors - Denver Nuggets 105:102 (DeMar DeRozan 33p, 5sk / Emmanuel Mudiay 16p, 6sk)
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 88:118 (Bojan Bogdanović 15p / Jimmy Butler 22p, 5sk)
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 116:98 (Chris Paul 24p, 5sk, 8as / Brandon Knight 18p)
Atlanta Hawks - Sacramento Kings 106:95 (Dwight Howard 18p, 11sk / Rudy Gay 22p, 5as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!