Košarka

VIDEO: Zubac debitirao protiv Howarda, Šarić i Bogdanović dvoznamenkasti

Branimir Korać • četvrtak, 03.11.2016.
VIDEO: Zubac debitirao protiv Howarda, Šarić i Bogdanović dvoznamenkasti
Foto: EPA

Bogat program u NBA ligi noćas donio je nastupe trojice hrvatskih igrača dok je četvrti ostao na klupi bez minutaže. Jedini koji nije igrao bio je Dragan Bender...

Philadelphia i dalje čeka na svoju prvu pobjedu nakon što je poražena i kod Hornetsa. Dario Šarić još jednom dobro je odradio svoj dio posla, ponovno bio među istaknutijim igračima, ali Sixersi su unatoč tome poraženi. U ovom susretu nedostajao im je Joel Embiid koji je propustio prvi back to back Sixersa u sezoni, a Jahlil Okafor imao je ograničenu minutažu zbog problema s koljenom.

Presudila je treća četvrtina, u njoj su Hornetsi stvorili prednost, dobili to razdoblje s čak 39:20 predvođeni sa 17 poena Nicolasa Batuma i povratka više nije bilo. Do kraja susreta prednost je dodatno rasla na plus 16.

"Moramo raditi kao momčad. Ako pogledamo prošlu i ovu sezonu, prati nas negativan omjer. Pobjeđivanje je navika i čim počnemo pobjeđivati, bolje ćemo se osjećati i igrat ćemo s više samopouzdanja", kaže Ersan Ilyasova koji je debitirao nakon tradea s Thunderom.

Šarić je u ovom susretu odradio 29 minuta te ubacio 14 poena (3/9 za dva, 2/4 za tri) uz sedam skokova dok je Ilyasova također dodao 14 poena. Kod pobjednika Kemba Walker ubacio je 22 poena i podijelio sedam asistencija, a Nicolas Batum dodao je 20 poena i sedam skokova.

U Memphisu je igran produžetak iz kojeg su Grizzliesi izašli kao pobjednici te ostavili Pelicanse i dalje bez ijedne pobjede. Potpuno je ukočen Anthony Davis koji je susret završio samo s deset poena, lošim šutom 3/13, sedam skokova i pet izgubljenih lopti.

Posljednji ubačaj u regularnom dijelu bila je trica JaMychala Greena za 75:75 nakon čega su uslijedili promašaji na obje strane i otišlo se u produžetak. Tamo je domaćin bio bolji i serijom 9:0 stvorio dovoljno visoku pobjedu.

Lance Stephenson vratio se u Memphis u dresu Pelicansa i svojoj bivšoj momčadi ubacio 21 poen uz šest asistencija za 45 minuta provedenih na parketu, najviše od svih igrača iako je ušao s klupe. Po 18 poena dodali su Langston Galloway i Buddy Hield.

Kod pobjednika Mike Conley ubacio je 20 poena, Jeff Green 21 poen uz šest skokova, James Ennis 16 poena uz deset skokova, a Zach Randolph deset poena uz 11 skokova.

Bullsi bez Michaela Carter-Williamsa i Douga McDermotta dok su Celticsi nastupili bez Ala Horforda. U konačnici slavila je momčad iz Bostona 107:100 i tako nanijela Chicagu prvi ovosezonski poraz.

Pobjedu Celticsima osigurali su Isaiah Thomas i Amir Johnson koji su odigrali odličnu utakmicu i bili predvodnici momčadi. Johnson je ubacio čak četiri trice što je njegov rekord, a Isaiah je osim odlično posla u realizaciji, dobro odradio i onaj u razigravačkom dijelu.

"Pogodio sam prvu i samopouzdanje mi je poraslo. Kod četvrte mislim da čak nisam niti vidio obruč", rekao je nakon susreta Johnson.

Bullsi su susret završili s deset skokova više, ali imali su 19 izgubljenih lopti koje su izravno dale 18 poena Celticsima i tu je bila razlika.

Johnson i Thomas bili su na po 23 poena, prvi je imao šest skokova, a drugi deset asistencija. Kod Bullsa Jimmy Butler je imao 23 poena i devet skokova, Nikola Mirotić dodao je 17 poena i šest skokova dok je Rajon Rondo ubacio 12 poena uz deset skokova i pet asistencija.

Wizardsi još uvijek čekaju na prvu pobjedu, novi poraz upisali su na svom parketu protiv Toronto Raptorsa. Raptorsi predvođeni sjajnim DeMarom DeRozanom koji je i četvrti put ove sezone išao preko 30 poena, na kraju su bili uspješniji.

DeRozan je utakmicu kratko napustio zbog problema s nožnim zglobom, Kyle Lowry dobio je šav ispod oka, ali unatoč tome gosti su izborili pobjedu.

"Kyle je odmah odgovorio, vjerojatno bi bio dobar hokejaš kada je riječ o izdržavanju ozljeda. Vratio se i mislim da mu je taj udarac samo pojačao koncentraciju i podsjetio ga da se igra čvrsto", rekao je nakon susreta Dwane Casey koji je potvrdio i da je sve u redu s DeRozanom koji je susret završio s 40 poena te po pet skokova i asistencija, a Lowry je dodao 18 poena.

Kod poraženih John Wall bio je na 33 poena, 11 asistencija i pet skokova, Otto Porter dodao je 23 poena i 13 skokova dok je Marcin Gortat ubacio 15 poena i deset skokova.

Dramatično je bilo u Arizoni gdje su Sunsi upisali prvu pobjedu i to u produžetku protiv Portlanda 118:115. Blazersi su kiksali i upisali poraz koji nisu očekivali, a presudio im je Eric Bledsoe tricom na kraju produžetka.

Sunsi su mogli slaviti u 48 minuta, imali su vodstvo 1.8 sekundu prije kraja, ali Meyers Leonard položio je sa sirenom za produžetak gdje je domaćin ipak bio bolji.

"Ove sezone smo već dvije utakmice završili u produžetku protiv play-off momčadi što je sjajno iskustvo za ove mlade igrače. U ovom susretu prvi put sam stvarno osjetio da postajemo kao obitelj", istaknuo je Earl Watson.

TJ Warren predvodio je Sunse s 27 poena i sedam skokova, a Eric Bledsoe dodao je 20 poena i sedam skokova. Dragan Bender nije ulazio u igru. Kod poraženih Damien Lillard ponovno je bio najefikasniji s 27 poena te po pet skokova i asistencija, CJ McCollum ubacio je 20 poena, a Evan Turner 11 poena uz deset skokova.

Brooklyn Netsi svladali su Detroit Pistonse u susretu koji su sjajno otvorili, rano stvorili prednost i to na krilima odličnog napadačkog učinka. Koliko su bili šuterski raspoloženi, govori i podatak da je Brook Lopez ubacio čak četiri trice što je potpuno netipično za njega. U prvoj četvrtini ubacili su 38 poena, na poluvremenu su imali vodstvo 71:55 i izdržali su do kraja iako su Pistonsi zaprijetili.

"Nikoga nismo čuvali, u utakmicu smo ušli bez energije i nismo mogli držati njihov ritam. Brooklyn je igrao dobro, teško smo branili pick&roll i nadigrao nas je u ovih 48 minuta u svim aspektima igre", govorio je Stan van Gundy.

Brook Lopez ubacio je 34 poena uz 11 skokova, Sean Kilpatrick 24 poena uz deset skokova, a Bojan Bogdanović za 32 minute dodao je 11 poena (3/7 za tricu), četiri skoka i dva dodavanja. Kod poraženih potpuno je podbacio Andre Drummond, a po 23 poena ubacili su Marcus Morris i Tobias Harris.

Ivica Zubac upisao je NBA debi i odmah išao na Dwighta Howarda. Elitni centar Hawksa u prvom napadu odmah je zakucao, ali Zubac nije napravio korak nazad, uzvraćao je na drugoj strani i lijepo iskoristio pruženu priliku. Problema je bilo u obrani, brzo se napunio osobnim pogreškama, ali sve je to škola.

Lakersi su upisali neočekivanu gostujuću pobjedu iako im je malo tko davao šanse. Na kraju su slavili sa 123:116. D'Angelo Russell predvodio je Lakerse s 23 poena i osam asistencija, Louis Williams dodao je 18 poena, a Luol Deng 13 uz deset skokova. Zubac je krenuo u petorci i za 19 minuta ubacio šest poena (3/3) uz tri skoka i osvojenu loptu.

Kod Hawksa Howard je bio na 31 poenu i 11 skokova, Tim Hardaway ubacio je 26 poena.

NBA:
Charlotte Hormets - Philadelphia 76ers 109:93 (Kemba Walker 22p, 7as / Dario Šarić 14p, 7sk)
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 89:83 (produžetak) (Jeff Green 21p, 6sk / Lance Stephenson 21p, 6as)
Boston Celtics - Chicago Bulls 107:100 (Isaiah Thomas 23p, 10as / Jimmy Butler 23p, 9sk)
Washington Wizards - Toronto Raptors 103:113 (John Wall 33p, 11as, 5sk / DeMar DeRozan 40p, 5sk, 5as)
Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 83:85 (Chris Paul 15p, 11sk, 9as, 6ol / Russell Westbrook 35p, 6sk, 5as)
Utah Jazz - Dallas Mavericks 97:81 (George Hill 25p, 6sk / Harrison Barnes 14p)
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 118:115 (produžetak) (TJ Warren 27p, 7sk / Damien Lillard 27p, 5sk, 5as)
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 109:101 (Brook Lopez 34p, 11sk / Marcus Morris 23p)
Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 116:123 (Dwight Howard 31p, 11sk / D'Angelo Russell 23p, 8sk)
New York Knicks - Houston Rockets 99:118 (Carmelo Anthony 21p, 7sk / James Harden 30p, 15as, 6sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!