Ostali sportovi

VIDEO: Chicago Cubsi preokrenuli 3:1 zaostatak i uzeli prvi naslov prvaka nakon 108 godina

Petar Jenjić • četvrtak, 03.11.2016.
VIDEO: Chicago Cubsi preokrenuli 3:1 zaostatak i uzeli prvi naslov prvaka nakon 108 godina
Foto: EPA

Bejzbol momčad Chicago Cubsa došla je do prvog naslova nakon dugačkih 108 godina. U sedmoj su utakmici igranoj u Clevelandu svladali domaće Indianse 8:7, nakon deset napetih inninga.

Prije 108 godina Chicago Cubsi nadigrali su Detroit Tigerse 4:1 i došli do naslova prvaka. Teško da je itko mogao očekivati da će na iduću čekati ukupno 39.466 dana. Ovime je prekinuto i prokletstvo Billy Goata, koje je izrekao William Sianis tijekom četvrte utakmice World Seriesa 1945. godine, nakon što su ga potjerali sa Wrigley Fielda. Cubse su tada porazili upravo Detroit Tigersi u sedam utakmica.

U sjajnoj sedmoj utakmici odigranoj u Clevelandu, Cubsi su slavili 8:7, nakon deset inninga igre te napokon donijeli naslov u svoj grad. Indiansi će tako morati pričekati na prvi naslov od 1948. godine.

Sve se činilo u redu za Cubse do osmog inninga, kada su vodili 6:3. Tada Jose Ramirez prvo donosi bod Indiansima, a trener Cubsa Joe Maddon kao bacača uvodi Aroldisa Chapmana. Međutim, umor je odradio svoje i Chapman je slabo bacao. Brandon Guyer postigao je „double“ i donio izjednačenje svojoj momčadi.

Nakon što se u devetom inningu ništa nije mijenjalo, počela je kiša i nakratko odgodila utakmicu. Možemo reći dijelom i pomogla Chicagu da se primiri.

Odlučujući je bod Cubsima pogođenim „doubleom“ donio Ben Zobrist, koji je proglašen i najkorisnijim igračem World Seriesa.

World Series, sedma utakmica:
Cleveland Indians – Chicago Cubs 7:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!