Košarka

Rose: "Igrač kojeg sada vidite je mnogo zreliji"

Petar Jenjić • četvrtak, 03.11.2016.
Rose: "Igrač kojeg sada vidite je mnogo zreliji"
Foto: Davor Sajko

Pred košarkašima New York Knicksa u petak je dvoboj protiv Chicago Bullsa, a susret je najavio i nekadašnji igrač te momčadi i MVP iz sezone 2010./11. Derrick Rose...

Derrick Rose sutra se vraća u Chicago sa svojim Knicksima. Najkorisniji igrač iz sezone 2010./11. ne očekuje ovacije navijača Bullsa: "Bilo bi nestvarno kada bi me dočekale ovacije, ali znam da će biti dosta povika. Sve je to dio igre i dio sporta. To neće utjecati na moju igru i kako žarko želim pobijediti."

Nakon sedam sezona provedenih u Chicago Bullsima, Rose će prvi put igrati protiv kluba koji ga je izabrao kao prvi pick na draftu 2008. godine: "Nema zle krvi između mene u organizacije. Potpuno razumijem biznis ove igre i još jednom ponavljam, nema zle krvi.", rekao je Derrick Rose, koji je bio proglašen i novakom godine. Međutim nakon osvajanja već spomenute MVP nagrade 2010./11., došlo je do brojnih ozljeda i otada je odigrao manje od polovice utakmice.

Ovoj će utakmici svakako pristupiti drugačije: "Ranije sam bio tek sirovi talent i nemaran igrač. Igrač kojeg vidite sada je mnogo zreliji. Moj IQ u igri je narastao i više ne moram raditi stvari koje sam radio u prošlosti. Izgledao bih poput luđaka kada bi sada uzimao neke šuteve koje sam uzimao u Chicagu. Nema više potrebe za tim."

Knicksi su slabo otvorili ovu sezonu te nakon četiri odigrane utakmice imaju tek jednu pobjedu: "Pokušavamo biti bolji iz dana u dan. Takav nam je pristup u svakoj utakmici i svakom treningu, ali treba nam vremena da sve dovedemo na svoje mjesto.", zaključio je Derrick Rose.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!