Košarka

VIDEO: Bez dvoboja Zupca i Bendera, Dallas slavio u produžetku, Kingsi iznenadili Raptorse

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.11.2016.
VIDEO: Bez dvoboja Zupca i Bendera, Dallas slavio u produžetku, Kingsi iznenadili Raptorse
Foto: EPA

Nedjelja nije donijela nastupe hrvatskih igrača u NBA ligi iako je bio na rasporedu potencijalni dvoboj između Ivice Zupca i Dragana Bendera. Obojica su ostali bez minutaže...

Sacramento Kingsi iznenadili su u gostima Toronto Raptorse i odnijeli pobjedu 96:91. Nakon što su večer ranije upisali poraz u Milwaukeeju što im je bio četvrti uzastopni poraz na gostujućoj turneji, kući se ipak vraćaju uz barem jednu pobjedu. U Kanadi su u nekoliko navrata bili u dvoznamenkastom zaostatku, ali u drugom poluvremenu pronašli su igru i polaganjem Cousinsa tri minute prije kraja poveli 90:88 nakon čega više nisu ispuštali prednost.

"Ova pobjeda pokazala je za što smo sposobni. Toronto je bio najteža momčad protiv koje smo igrali na ovoj turneji i uspjeli smo slaviti. Samo moramo nastaviti igrati jedni za druge i neće biti problema", smatra Matt Barnes.

Rudy Gay bio je najefikasniji s 23 poena i pet skokova, a DeMarcus Cousins upisao je svoj 247. double double u redovima Kingsa s 22 poena i 14 skokova. Raptorsi su bili bez Jonasa Valančiunasa, a predvodili su ih DeMar DeRozan s 23 poena i Kyle Lowry s 15 poena i deset asistencija.

Ivica Zubac nije konkurirao za nastup, a Dragan Bender nije dobio minutažu u pobjedi Lakersa protiv Sunsa. Lakersi su tako stigli do četvrte pobjede i stopostotnog omjera dok su Sunsi i dalje na dvije pobjede, a ovo im je peti poraz. Zanimljiv dvoboj definitivno je odlučen minutu i 27 sekundi prije kraja kada je Jordan Clarkson ubacio tricu i odveo Lakerse na 107:97.

Drugu utakmicu u nizu sjajno je odigrao Devin Booker koji je ovaj put ubacio čak 39 poena, ali brojevi ga ne zamaraju. "Nije bitno. Da smo pobijedili, bio bih sretniji. Kada pobjeđuješ, svi izgledaju dobro. Veliki broj poena ne raduje me ako ne pobjeđujemo", kaže mlada zvijezda Sunsa.

Uz njega kod Phoenixa istaknuo se TJ Warren s 22 poena i šest skokova, a kod Lakersa Nick Young ubacio je 22 poena uz sedam skokova, a po 18 poena dodali su Julius Randle (pet skokova) i Jordan Clarkson (pet skokova).

Boston Celticsi imaju problema s obranom koja definitivno još uvijek nije na razini kakvu Brad Stevens želi. Previše poena Celticsi primaju i to je nešto na čemu će morati raditi. Protiv Nuggetsa već nakon prve četvrtine praktički su upisali poraz, momčad iz Colorada utrpala im je čak 42 poena za 12 minuta i pobjegla na vrlo visokih 19 razlike.

"Nisam toliko zabrinut zbog napada, u ovom trenutku potpuno sam koncentriran na probleme s obranom i to je ono što moramo ispravljati", potvrdio je Stevens nakon ovog teškog poraza za koji se može reći daje neočekivan.

Emmanuel Mudiay predvodio je goste s 30 poena i osam skokova, Wilson Chandler dodao je 22 poena i pet skokova, a Kenneth Faried 12 poena i 11 skokova. Kod Bostona izostali su Jae Crowder i Al Horford, a istaknuli su se Isaiah Thomas s 30 poena i pet asistencija te Avery Bradley s 14 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Damien Lillard nije imao svoju večer, osim problema s tvrdom obranom Grizzliesa, zaradio je i lakšu ozljedu ruke te je stvari u svoje ruke uzeo CJ McCollum. Izjednačio je rekord karijere od 37 poena, tome je dodao i šest trica te vodio Blazerse do pobjede 100:94. Memphis je uvijek neugodan protivnik Portlandu, tako je bilo i sada, ali u drugom dijelu gosti su ipak pronašli put do pobjede.

"Tijekom cijele utakmice nismo uspjeli pronaći konstantnu u našoj igri, nije to nov problem i to nam trenutno stvara najviše glavobolja", konstatirao je nakon susreta trener domaće momčadi David Fizdale.

Lillard je ozlijedio palac i s natečenim prstom nastavio igrati, isto tako iskrenuo je i nožni zglob, no kratko je poručio nakon susreta: "Trebat će malo više da me se izbaci s terena."

Uz McCollumovih 37 poena, Lillard je dodao 19 uz sedam asistencija i šest skokova, a kod domaćina Marc Gasol ubacio je 21 poen, a Mike Conley 16 poena uz sedam asistencija. Debitirao je Chandler Parsons uz šut 0/8.

Prvi nastup ove sezone imao je i Gordon Hayward, no puno bolji od Parsonsa, Hayward je predvodio Utah Jazz do pobjede na gostovanju kod New York Knicksa.

Napokon su do pobjede došli Mavericksi koji su u produžetku bili bolji od Milwaukee Bucksa. Bucksi su u dodatnih pet minuta ostali bez poena iz igre uz samo jedno ubačeno slobodno bacanje. Utakmicu im je otežao rani problem Giannisa Antetokounmpoa koji je za samo minutu i pol susreta ušao u probleme s osobnim pogreškama. Najefikasniji bio je Harrison Barnes koji je s 34 poena stigao do učinka karijere.

NBA rezultati:
Toronto Raptors - Sacramento Kings 91:96 (DeMar DeRozan 23p / Rudy Gay 23p, 5sk)
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 119:108 (Nick Young 22p, 7sk / Devin Booker 39p, 7as)
Boston Celtics - Denver Nuggets 107:123 (Isaiah Thomas 30p, 5as / Emmanuel Mudiay 30p, 8sk)
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 94:100 (Marc Gasol 21p / CJ McCollum 37p)
New York Knicks - Utah Jazz 109:114 (Carmelo Anthony 28p, 9sk / Gordon Hayward 28p, 5sk)
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 86:75 produžetak (74:74) (Harrison Barnes 34p, 8sk / Jabari Parker 16p, 7sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet07.11.2016. u 16:21
    Hvala Namjerni prolazniče, kolegi je očito promaknulo, promijenit ćemo
    Dario_SNet
  • Obrisan korisnik07.11.2016. u 14:05
    Redakcijo, mislio sam da ćete dosad sami skužiti da ste stavili KRIVU UTAKMICU Lakersa i Sunsa (pripremnu), ali niste pa vam obraćam pažnju.
    Obrisan korisnik