Košarka

Banvit i dalje na vrhu turskog prvenstva, Galatasaray također slavio

Branimir Korać • nedjelja, 06.11.2016.
Banvit i dalje na vrhu turskog prvenstva, Galatasaray također slavio
Foto: EPA

U nedjelju su odigrana tri susreta petog kola turskog prvenstva, a momčadi iz vrha poretka bile su uspješne. Banvit je i dalje stopostotan, a slavio je i Galatasaray.

Košarkaši Banvita na vrhu su turskog prvenstva nakon što su slavili u gostima kod Balikesira sa 102:98. U zanimljivom dvoboju najvećim dijelom susreta imali su ugodnu prednost da bi domaćin u završnih deset minuta ubacio 31 poen i približio se. Prave prijetnje ipak nije bilo i Banvit je upisao pobjedu bez da je domaćin dobio priliku čak i poravnati.

U pobjedničkom sastavu Jordan Theodore ubacio je 26 poena uz pet skokova, a Jeremy Chappell dodao je 19 poena i šest skokova. Kod domaćina Randy Culpepper ubacio je 32 poena (sedam trica), a Michael Green dodao je 16 poena i devet asistencija.

Iznenađenja nije bilo u Istanbulu gdje je Galatasaray ugostio momčad Trabzonspora i svladao ga s 90:84. Dvoboj je prelomljen sredinom posljednje četvrtine kada je Trabzonspor došao na 75:73, uslijedile su gotovo tri minute bez poena, a nakon što je Dentmon ubacio tricu za 78:73, domaćin nije ispuštao prednost.

Sjajnu utakmicu odigrao je Blake Schilb koji je ubacio 24 poena uz devet skokova i šest asistencija, a Justin Dentmon dodao je 18 poena. Kod gostiju Kenneth Kadji ubacio je 21 poen uz sedam skokova, a Caleb Green dodao je 17 poena i šest asistencija.

Rezultati:
Best Balikesir - Banvit 98:102
Galatasaray - Trabzonspor 90:84
Buyukcekmece - Gaziantep 73:68 (Kenneth Hayes 17p / Dejan Ivanov 20p, 9sk, Tomislav Ružić 3p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!