Košarka

Phil Jackson nezadovoljan napadom Knicksa

Petar Jenjić • utorak, 08.11.2016.
Phil Jackson nezadovoljan napadom Knicksa
Foto: EPA

Predsjednik New York Knicksa, Phil Jackson, je prema izvorima bliskim ESPN-u vrlo nezadovoljan trokut napadom svoje momčadi...

New York Knicksi započeli su sezonu s omjerom 2-4, a trener Jeff Hornacek nije previše koristio trokut napad, a u utakmici protiv Chicago Bullsa mogli su se vidjeti tek obrisi. Prema tvrdnjama izvora ESPN-a, predsjednik kluba, Phil Jackson, nije zadovoljan takvim razvojem situacije.

Međutim, Hornacek tvrdi da je upravo od Jacksona dobio slobodu da gradi napad kako želi: „Razgovarali smo o ovome tijekom ljeta. Phil nam je dao mogućnost da radimo kako mislimo da je najbolje. Razgovarali smo kako to najbolje srediti i uigrati što više napadačkih opcija. Iako bi to trebalo biti lako srediti, sređivat ćemo to tijekom sezone.“

Osvajač 11 NBA prstena kao trener, prije mjesec je dana napomenuo kako možda nema igrače za taj sistem: „Kako taj sistem naučiti igrače koji nisu savladali niti osnovne košarkaške stvari?“, priupitao se Phil Jackson u emisiji The Big Podcast.

Svakako je puno lakše govoriti, nego to predočiti na terenu. Ne umanjujući trenersku kvalitetu Phila Jacksona, ipak je u svom šampionskom vremenu imao igrače poput: Michaela Jordana, Scottieja Pippena, Tonija Kukoča, Dennisa Rodmana, Kobea Bryanta, Shaquillea O' Neala i Paua Gasola te je bilo puno lakše organizirati takav tip napada.

Uz Jacksona, nezadovoljstvo su izrazili i neki igrači, poput Derricka Rosea. Kako će se situacija u Madison Square Gardenu dalje odvijati, ostaje nam da saznamo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!