Košarka

VIDEO: Prvi double-double Darija Šarića u dresu Sixersa

Branimir Korać • četvrtak, 10.11.2016.
VIDEO: Prvi double-double Darija Šarića u dresu Sixersa
Foto: EPA

Bogata NBA noć je iza nas, niz zanimljivih dvoboja uz nastupe hrvatskih košarkaša. Najbolji je bio Dario Šarić koji je unatoč dobrom nastupu i sedmi put ostao bez pobjede...

Dario Šarić upisao je svoj prvi double-double učinak u NBA karijeri, a njegova Philadelphia bila je na korak od iznenađujuće pobjede kod Indiana Pacersa. Domaćin je ipak izvukao produžetak i slavio nakon dodatnih pet minuta.

Tricom Geralda Hendersona šest sekundi prije kraja Sixersi su poveli 109:107, ali odmah je uzvratio Paul George koji je ostao sam nakon loše rotacije u obrani gostiju i donio je Pacersima produžetak. Tamo gosti nisu imali šanse te su upisali i sedmi poraz.

"Ne znam što reći, ostali smo poen kratki. Moramo nastaviti naporno raditi na treninzima, davat sve od sebe i pobjede će doći. Nadam se već u sljedećem domaćem susretu, naši navijači to zaslužuju", rekao je Šarić. Sljedeći domaći dvoboj je protiv upravo Indiane.

Šarić je bio jedan od ključnih igrača gostiju, igrao je 34 minute i ubacio 14 poena (3/7 za dva, 2/2 za tri) uz 12 skokova, tri asistencije i dvije blokade. Robert Covington ubacio je 23 poena uz šest skokova, a Hollis Thompson 19 poena uz šest skokova. Sergio Rodriguez šutirao je tek 1/14.

Kod Pacersa Jeff Teague bio je na 30 poena i devet asistencija dok je Paul George dodao 28 poena i osam skokova.

Nakon odlične uloge u susretu protiv Portland Trail Blazersa, Dragan Bender dobio je minutažu i protiv Detroit Pistonsa, ali ovaj put nije bio tako dobar. Igrao je osam minuta i za to vrijeme promašio po dva pokušaja za dva i tri poena te skupio četiri osobne pogreške.

Sunsi su na kraju slavili 107:100 odličnim nastupom prvenstveno Erica Bledsoea u posljednjoj četvrtini. Tamo su Pistonsi u nekoliko navrata imali šest poena viška, činilo se da su svježiji i da će izvući pobjedu, ali Sunsi su u pravo vrijeme pronašli pravi odgovor, napravili seriju 13:1 i okrenuli susret na svoju stranu. Caldwell-Pope imao je otvorenu tricu kod 99:96 za poravnanje, nije pogodio i Pistonsi su ostali bez povratka u utakmicu.

"Nismo mogli obraniti njihove napade na kraju četvrte četvrtine. Igralo se praktički koš na koš, a to nismo željeli", istaknuo je Caldwell-Pope.

On je susret završio s 27 poena i šest skokova, a Andre Drummond dodao je 18 poena i 14 skokova. Kod Sunsa u izostanku Tysona Chandlera zbog smrtnog slučaja u obitelji, uz Bledsoea (21 poen, 11 skokova, osam asistencija) dobru rolu odradio je Alex Len (16 poena, 14 skokova), Jared Dudley dodao je 14 poena i pet skokova, a TJ Warren 18 poena.

I bez Jonasa Valančiunasa i Terrencea Rossa Raptorsi su upisali pobjedu u gostima kod Oklahoma City Thundera. Još jedna sjajna predstava vodećeg strijelca lige DeMarcusa DeRozana kojem se priključio i Kyle Lowry što je bilo dovoljno za pobjedu.

Već u prvom poluvremenu DeRozan je stvarao velike probleme Thunderu i odveo je Raptorse do prednosti 62:55 uz 22 ubačena poena. Domaćin je previše griješio, imao već 11 izgubljenih lopti što je donijelo 16 "besplatnih poena" Torontu. U nastavku susreta Thunder nije napravio preokret, zaprijetio je dolaskom na minus četiri, ali to je bilo sve.

"Te male stvari poput izgubljenih lopti koje su im donijele kontranapade, osigurale su im pobjedu. Rotacija nije bila dobra i to je ono na čemu trebamo raditi. DeMar je napravio sjajan posao dolazeći do pozicija koje mu odgovaraju, dolazio je na liniju slobodnih bacanja, a Kyle je odlično dirigirao momčadi. Morat ćemo bolje odraditi posao kada se sljedeći put susretnemo", priznao je Victor Oladipo.

Na kraju je DeRozan ubacio 37 poena uz šest asistencija, a Lowry je dodao 19 poena, 13 asistencija i devet skokova. Kod poraženih Russell Westbrook imao je 36 poena te po sedam skokova i asistencija, a tome je dodao i osam izgubljenih lopti. Victor Oladipo ubacio je 18 poena uz osam skokova, a Steven Adams14 poena uz 12 skokova.

Brooklyn je gostujuću turneju otvorio u susjedstvu kod New York Knicksa i upisao poraz 110:96. Presudila je posljednja četvrtina u kojoj su Knicksi predvođeni Carmelom Anthonyjem počeli pogađati i za razliku od prvog dijela susreta preuzeli kontrolu.

Netsi u zadnjih 12 minuta nisu uspjeli ništa obraniti, domaćin je ubacio 38 poena i posve odveo utakmicu na svoju stranu.

Bojan Bogdanović ovaj put nije briljirao, s 29 minuta imao je minutažu u rangu najvećih kod Netsa, a susret je završio sa šest poena (2/6 za dva, 0/3 za tri) čemu je dodao tri osvojene lopte te po dvije asistencije i skoka.

"Naša klupa odradila je sjajan posao, ti dečki ušli su na parket i donijeli dodatnu energiju. Melo je u trećoj četvrtini počeo pogađati i odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme. Igrači su vidjeli što nam donosi pritisak na protivnika", kaže Jeff Hornacek.

Melo je na kraju završio na 22 poena i sedam skokova, a Kristaps Porzingis dodao je 21 poen i osam skokova. Na drugoj strani po 21 poen upisali su Brook Lopez i Justin Hamilton.

S odličnim igrama nastavljaju Charlotte Hornetsi koji su još jednom potvrdili širinu i svladali Utah Jazz sa 104:98. Igrači s klupe igrali su ključnu ulogu, tu su Hornetsi dobili dvostruko više poena nego Jazzeri i to im je olakšalo posao.

Nakon što su zaostajali najvećim dijelom susreta, Hornetsi su sedam minuta prije kraja ubačajem Franka Kaminskog stigli do vodstva koje nisu ispuštali do kraja susreta.

"Nismo momčad koja inače uzima nepotrebne šuteve za tri poena, ako smo ih ispucali ovako puno, znači da su te trice bile otvorene. Neke od njih stvarno smo trebali pogoditi, to su šutevi kakve želimo", rekao je kasnije trener Jazzera Quin Snyder nakon što je njegova momčad završila susret uz šut za tricu 8/34.

Pobjednika su predvodili Kemba Walker s 21 poenom, šest asistencija i pet skokova te Marvin Williams s 19 poena i osam skokova. Kod poraženih Gordon Hayward ubacio je 29 poena uz sedam skokova, Rodney Hood 20 poena, a Derrick Favors 16 poena uz deset skokova.

Timberwolvesi su u Orlando doputovali s osam uzastopnih poraza u ovoj dvorani, ali ovaj put domaćin nije imao šanse. Orlando je pregažen već u prvom poluvremenu gdje je Minnesota vodila s čak 30 poena razlike i imala lagan posao u nastavku susreta.

Nešto je Magic pokušavao promijeniti, ali nije bio niti blizu, a maksimalan domet bio mu je spuštanje zaostatka ispod minus 20. Nije baš nešto što bi trebalo radovati Franka Vogela.

Vogel se nakon susreta morao izjasniti i oko obrambenog pristupa Nikole Vučevića za kojeg američki mediji tvrde da mu se sprema ispadanje iz startne petorke zbor sumnjive obrane. "Nisam trener koji tako kažnjava igrače. Ukoliko se to i dogodi, vidjet ćete na utakmicama."

Vučević je u ovom susretu ubacio 24 poena uz 14 skokova i šest asistencija, a Elfrid Payton dodao je 18 poena i sedam asistencija. Mario Hezonja za 14 minuta upisao je 11 poena (3/4 za dva, 1/4 za tri), većinu na kraju susreta, a Damjan Rudež dobio je tri minute bez učinka. Kod pobjednika briljirao je Zach LaVine s 37 poena i tricom 7/9, Andrew Wiggins dodao je 29 poena uz šest asistencija, Karl-Anthony Towns 20 poena uz 11 skokova, a Gorgui Dieng 12 poena uz 11 skokova i sedam asistencija.

Houston Rocketsi su uz prvi ovosezonski triple-double Jamesa Hardena stigli do pobjede u San Antoniju sa 101:99. Odličan nastup Rocketsa i Hardena koji je nastavio razigravati momčad te je na prosjeku od 13 asistencija po susretu dok mu je prosjek karijere 5.1.

Ovaj susret završio je s 24 poena, 12 skokova i 15 asistencija, a Ryan Anderson dodao je 20 poena i osam skokova. Spursi su imali priliku odvesti susret u produžetak, ali pokušaji Kawhija Leonarda i LaMarcusa Aldridgea na kraju susreta nisu bili uspješni. Leonard je susret završio s 34 poena i sedam skokova, a Aldridge je bio na 14 poena i pet skokova u još jednom nastupu bez Tonyja Parkera.

Uz osmoricu dvoznamenkastih i obrambenog specijalistu Thabu Sefoloshu kao vodećeg strijelca, Hawksi su upisali pobjedu protiv Bullsa 115:107. Tek dvojica domaćih igrača koji su ulazili na parket nisu upisali dvoznamenkasti broj poena i to Kent Bazemore i Kris Humphries dok su svi ostali dali veliki doprinos svojim koševima.

Sefolosha je uz 20 poena imao i pet skokova, Dwight Howard dodao je 18 poena i deset skokova, a Paul Millsap 16 poena i 11 skokova. Kod poraženih bilo je manje raspoloženih, a u kategoriju onih koji su odigrali jako dobro idu Jimmy Butler s 37 poena, sedam asistencija i šest osvojenih lopti te Dwyane Wade s 25 poena i pet osvojenih.

Boston Celticsi razbijeni su u Washingtonu već u prvoj četvrtini nakon koje su gubili s visokih 34:8. Slična sudbina zadesila je i Dallas u Oaklandu gdje su Warriorsi uz po četiri trice Greena, Duranta, Curryja i Thompsona visoko slavili.

Očajnu večer imali su Blazersi, a kako su napadački odigrali dovoljno govori podatak daje samo Shabaz Napier koji ulazi s klupe bio dvoznamenkast s 11 poena. Nitko od startera nije imao barem solidnu večer, Lillard je šutirao 1/10, a Plumlee 1/12. Clippersi su to lako kaznili.

NBA:
Phoenix Suns - Detroit Pistons 107:100 (Eric Bledsoe 21p, 11sk, 8as / Kentavious Caldwell-Pope 27p, 6sk)
Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 102:112 (Russell Westbrook 36p, 7sk, 7as / DeMar DeRozan 37p, 6as)
New York Knicks - Brooklyn Nets 110:96 (Carmelo Anthony 22p, 7sk / Brook Lopez 21p)
Charlotte Hornets - Utah Jazz 104:98 (Kemba Walker 21p, 5sk, 6as / Gordon Hayward 29p, 7sk)
Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 107:123 (Nikola Vučević 24p, 14sk, 6as / Zach LaVine 37p)
San Antonio Spurs - Houston Rockets 99:101 (Kawhi Leonard 34p, 7sk / James Harden 24p, 12sk, 15as)
Atlanta Hawks - Chicago Bulls 115:107 (Thabo Sefolosha 20p, 5sk / Jimmy Butler 39p, 7as, 6ol)
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 122:115 produžetak (Jeff Teague 30p, 9as / Robert Covington 23p, 6sk)
Washington Wizards - Boston Celtics 118:93 (Otto Porter 34p, 14sk / Isaiah Thomas 23p, 10as, 6sk)
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 116:95 (Kevin Durant 28p, 10sk / Harrison Barnes 25p, 8sk)
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 111:80 (Blake Griffin 22p, 13sk, 5as / Shabaz Napier 11p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!