Rukomet

Ivandija: "Ostaje žal zbog izgubljenih bodova"

Dario Dodić • petak, 11.11.2016.
Ivandija: "Ostaje žal zbog izgubljenih bodova"
Foto: FaH

Rukometaši PPD Zagreba u šestom su kolu VELUX EHF Lige prvaka poraženi na gostovanju kod Rhein-Neckar Löwena s 25:24. Iako je domaćin vodio tijekom čitavog susreta Zagrebaši mogu žaliti što na kraju nisu došli do boda...

"Ušli smo premlako u utakmicu, napravili tri ili četiri tehničke pogreške, dozvolili protivniku da se odlijepi i onda cijeli susret stizali tu prednost. A to je najteži mogući put. U tom lošem prvom dijelu u igri nas je držao Stevanović koji je bio duplo bolji od njihovih golmana, a mi smo unatoč tomu u jednom trenutku gubili s pet razlike. U nastavku, posebno tu mislim na posljednjih petnaest minuta stvarno smo uhvatili jedan dobar ritam koji smo na našu žalost morali imati od samog početka utakmica. Vidjelo se kada smo počeli stizati da oni nemaju rješenja za 5-1 zonu, a pritom im nije pomoglo ni to što su igrali na momente i sa sedam igrača", prokomentirao je poraz trener PPD Zagreba Silvio Ivandija, a prenose službene stranice PPD Zagreba.

Ivandiji je posebno žao što je njegova momčad bila vrlo blizu boda: "Ostaje žal što smo ih maltene stigli i još imali zadnjih deset sekundi da uhvatimo bod, ali nažalost Stipe Mandalinić je bio fauliran i nije uspio šutirati što je velika šteta jer upravo je on bio naš prvi strijelac i u tim je trenucima bio u odličnom šuterskom raspoloženju. Vjerujem da je Stipe uspio opaliti tu loptu s 11 metara da bi se mi na kraju radovali, ovako ostaje žal zbog izgubljenih bodova."

Lovro Jotić odigrao je solidnu utakmicu, upisavši četiri gola: "Ostaje žal što nismo bolje riješili tih zadnjih pet ili šest sekundi napada, ali to je sport i događa se. Čestitke Löwenu na pobjedi, mislim da su u napadačkom dijelu jako dobro reagirali na naše dvije obrane, a činjenica je da ni mi nismo u potpunosti zadovoljni s time kako smo izlazili na kraj s njihovim najubojitijim oružjem, a to je polukontra. Zadovoljan sam svojim nastupom danas i mislim da sam dobro iskoristio priliku. Meni više paše kada igram protiv dubljih 6-0 obrana, dok primjerice Josip Valčić i Stefan Vujić puno bolje reagiraju na neke drugačije obrane i naprosto se tako pogodilo da se danas meni otvorilo, sutra će nekom drugom. Najvažnije je da mi igramo kao ekipa i da počnemo dobro ulaziti u utakmice, a ne da stalno lovimo zaostatke."

David Miklavčić, kao ni Ivandija, nije bio zadovoljan otvaranjem utakmice: "Opet nismo otvorili utakmicu kako smo se dogovorili, a dogovor je bio da uđemo agresivno od prve minute i da im ne dozvolimo da se odlijepe početnim pritiskom. Znali smo da svaku utakmicu kod kuće ove sezone pobjeđuju tijesno i željeli smo ih držati u neizvjesnosti od prve minute. Nažalost, moramo se mi igrači zapitati što je to što nas muči i zašto tek u kasnijem momentu utakmice krećemo s našom pravom igrom. To je nešto što moramo pod hitno popraviti, jer u rukometu ako slabije uđeš protiv pravih ekipa kasnije se teško vratiti. Imamo novu priliku već u srijedu protiv Kielcea i premda su oni prvaci Europe mi ćemo kao i uvijek ići na pobjedu. Dobro bi bilo da ovaj put krenemo na pobjedu od prve minute", izjavio je za službene stranice kluba.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!