Nogomet

VIDEO: Mitrović spasio bod Srbiji, Bale propustio riješiti susret

Dario Dodić • subota, 12.11.2016.
VIDEO: Mitrović spasio bod Srbiji, Bale propustio riješiti susret
Foto: EPA

Niti u 12. međusobnom ogledu reprezentacija Walesa nije uspjela doći do pobjede protiv Srbije iako su večeras u Cardiffu bili vrlo blizu...

Tablica
1. Irska 10
2. Srbija 8
3. Wales 6
4. Austrija 4
5. Gruzija 2
6. Moldavija 1

Wales - Srbija 1:1

Pet minuta prije kraja susreta Aleksandar Mitrović glavom je zabio za bod Srbije u gostima kod Walesa. Bila je to 12. međusobna utakmica Walesa i Srbije i po 12. put Wales nije uspio svladati Srbiju, iako su ovaj put bili vrlo blizu. Bod najviše odgovara Ircima koji su ostali usamljeni na vrhu skupine D.

Bolje su Velšani otvorili susret, Bale već u desetoj minuti upozorava srpsku obranu, s ruba kaznenog prostora slabijom desnom nogom puca preko gola. Odgovara Srbija preko Ivanovića koji glavom nakon ubačaja umalo dovodi goste u vodstvo. Lopti se ipak na putu do gola na crti ispriječio Taylor.

Srbija nakon Ivanovićeve prilike u fazu napada kreće sa sve više igrača. Tadićev siloviti udarac u 25. minuti glavom blokira Williams, vjerujte, ne biste mu htjeli biti u tom trenutku u koži. Umjesto da minute dominacije iskoriste za vodstvo Srbi nakon pola sata gube. Nastasić se poigravao na lijevoj strani, loptu mu krade Robson-Kanu, dodaje do Balea koji s ruba kaznenog prostora kroz noge Ivanoviću zabija za vodstvo Walesa.

Već nekoliko minuta kasnije Bale se pokušao odužiti Robson-Kanuu, s lijeve strane ga lijepim ubačajem pronalazi, ali velški napadač glavom puca malo pokraj desne vratnice Stojkovićevog gola. Svi su stali kada je u sljedećem napadu Tadić ostao ležati nakon što ga je Taylor kopačkom udario u nos. Potoci krvi iz nosa i s vrha nosa slijevali su se niz Tadićevu bradu, do kraja susreta mučio se sa zaustavljanjem krvi, ali nije napustio igru.

Ne može se reći da je Srbija u drugom poluvremenu svim silama tražila izjednačenje, Wales je kontrolirao susret, a Bale je imao sjajnu priliku riješiti pitanje pobjednika kada je izašao sam pred Stojkovića, ali pogodio je vratnicu. Niti minutu kasnije s druge strane ukazao se Aleksandar Mitrović. Bila je to prva prava lopta za njega, ubacio ju je Rukavina, a srpski napadač glavom od lijeve vratnice šalje loptu iza leđa Hennesseyja za nastavak pozitivne serije protiv Walesa.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!