Košarka

Odlični Marko Tomas predvodio Cedevitu do pobjede nad Gran Canarijom

Petar Jenjić • srijeda, 16.11.2016.
Odlični Marko Tomas predvodio Cedevitu do pobjede nad Gran Canarijom
Foto: FaH

I bez Pierrea Jacksona su košarkaši Cedevite nadigrali, u šestom kolu Eurokupa, momčad Gran Canarije rezultatom 97:90 te se time osvetili za visok poraz na startu natjecanja. Briljatnu je utakmicu ponovno odigrao Marko Tomas, koji je susret završio s 22 poena.....

Pred košarkašima Cedevite bio je novi dvoboj u Eurokupu, a nakon poraza u prvom kolu, bilo je vrijeme za uzvratni dvoboj u Zagrebu protiv Gran Canarije.

U izmijenjenom je sastavu, u odnosu na prvi dvoboj, Cedevita igrala znatno bolje protiv španjolskog prvoligaša, unatoč izostanku najboljeg pojedinca, Pierrea Jacksona, koji je zbog temperature bio izvan rostera. Svih je 12 igrača večeras u igru uveo Veljko Mršić, a nakon sasvim dobrog prvog poluvremena, početkom se nastavka Gran Canaria odvojila na dvoznamenkastu prednost, ali je sjajnom posljednjom dionicom Cedevita preokrenula rezultat i došla do pobjede.

Ono što je trener Cedevite priželjkivao uoči susreta se i ostvarilo. Zagrebačka je momčad i bez najboljeg pojedinca u posljednjih nekoliko susreta nadigrala snažnog protivnika. Nakon uvodna dva poraza, Cedevita je došla i do treće uzastopne pobjede.

Vitamini su bolje započeli utakmicu i od startnih 7:0 održavali prednost čitavu prvu dionicu, a ubačajem je zaključio Rashad James za pet poena prednosti (24:19).

Napadački su domaćini nastavili u sličnom ritmu, ali su u brzinu više ubacili gosti i postigli 29 poena do poluvremena, što je nedopustivo, ako se željelo doći do pobjede i ispiranja gorkog okusa od visokog poraza u prvom kolu.

Početak nastavka bio je prilično slab, a gosti su u prve četiri i pol minute ubacili 16 koševa, naspram šest Cedevite. Dobru je rolu odigrao Džanan Musa s nekoliko uzastopnih poena, ali je u tom trenutku nedostajalo još raspoloženih igrača. Gosti su imali u jednom trenutku imali i 14 koševa prednosti.

Dobrom igrom u posljednjoj dionici zagrebačka se momčad potpuno približila, a nakon odlične obrambene reakcije i polaganja u kontri Marka Tomasa je i povela, tri i pol minute prije kraja utakmice.

Isti je igrač bio siguran i s linije za slobodna bacanja, a nakon što su gosti tricom došli na poen zaostatka, Tomas je pogodio dalekometnu tricu. U idućem je napadu odigrao Jamesu, koji efektnim zakucavanjem donosi šest poena prednosti i potvrdu pobjede.

Marko Tomas bio je najefikasniji u redovima Cedevite s 22 poena (3/5 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 10/11), dok je Rashad James ubacio 19 koševa (7/10 za dva, 1/6 za tricu, slobodna bacanja 2/4).

Najefikasniji je kod gostiju bio Sasu Salin s 15 koševa (0/3 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 3/3) i pet skokova.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cedevita97:90Herbalife Gran Canaria
1Herbalife Gran Canaria 41+86
2Cedevita 32-3
3Lietkabelis 22-17
4Nižnji Novgorod 22-24
5MZT Skoplje Aerodrom 04-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!