Košarka

Tri ABA ligaša s ukupno 15 poraza i bez ijedne pobjede

Branimir Korać • četvrtak, 17.11.2016.
Tri ABA ligaša s ukupno 15 poraza i bez ijedne pobjede
Foto: FaH

Okončano je još jedno kolo Eurokupa, ne računajući Cedevitu, još jedno kolo pogubno za predstavnike iz regionalne lige...

Skupina A

Uz pobjedu Cedevite protiv Gran Canarije, u skupini A slavio je i Lietkabelis koji je u Skoplju bio bolji od MZT-a s 87:80. Na taj način Lietkabelis je ostao u društvu Cedevite na ljestvici dok je MZT i dalje na dnu bez ijedne pobjede.

Litavci su u ovom susretu imali visoku prednost, ali MZT je uspio smanjiti zaostatak da bi u završnici Lukauskis odigrao ključnu ulogu i zadržao Lietkabelis u vodstvu. Gintaras Leonavičius s 19 poena i devet skokova predvodio je goste, a Mindaugas Lukauskis susret je završio sa 16 poena i šest skokova. Kod Makedonaca po 20 poena ubacili su Daniel Clark (devet skokova) i Stefan Sinovec. Jure Lalić za 16 minuta ostao je bez poena uz šut za dva 0/1 i uhvaćena dva skoka.

Skupina B

U zanimljivom dvoboju Lietuvos Rytas ubačajem Davida Logana sa sirenom stigao je do pobjede protiv Himkija. Druga je to pobjeda Litavaca i drugi poraz Himkija koji je 12 sekundi prije kraja slobodnim bacanjima Rowlanda poravnao na 91:91, ali Logan je ipak bio brži od sata i donio pobjedu svojoj momčadi.

"Vrlo teška utakmica. Nismo počeli kako možemo, nismo se borili i Lietuvos Rytas samo je potvrdio da ako se boriš do samog kraja, nagrada će doći", nezadovoljan je bio trener gostiju Duško Ivanović.

U pobjedničkom sastavu Drew Gordon ubacio je 21 poen uz pet skokova, Logan je dodao 16 poena i pet asistencija, a Arturas Gudaitis 12 poena i 15 skokova. Kod Himkija Aleksej Šved ubacio je 22 poena uz sedam asistencija, a Earl Rowland 16 poena uz pet skokova.

Bez obzira na probleme s osobnim pogreškama Marka Popovića, Fuenlabrada je izborila pobjedu protiv Albe s visokih 105:80 te su tako obje momčadi na omjeru 3-2. Jednostavan susret za domaćina koji je napadački odradio sjajan posao i ubilježio je visoku pobjedu.

Svih 12 igrača kod Španjolaca ubacilo je poene, a najučinkovitiji bili su Ivan Paunić s 23 poena, sedam asistencija i šest skokova dok je Ludde Hakanson dodao 19 poena. Popović je igrao tek 12 minuta i ubacio dva poena (0/1 za dva, 0/1 za tri) uz tri asistencije. Kod gostiju Elmedin Kikanović upisao je 15 poena, Dominique Johnson 14, a Malcolm Miller 11 uz osam skokova.

Skupina C

Budućnost je i dalje bez ijedne pobjede, a u petom nastupu poražena je od Murcije koja ima tek jedan poraz. Španjolci su u Podgorici slavili 86:75, a pobjedu su osigurali u zadnjoj četvrtini u koju su ušli s minusom.

Vitor Faverani odigrao je odlično i predvodio je Murciju s 21 poenom i deset skokova, a Vitor Benite pratio ga je s 19 poena i pet skokova. Kod Budućnosti Marcus Williams ubacio je 23 poena, JR Reynolds 11, a Shawn James deset uz devet skokova.

Iza Murcije za drugo mjesto u skupini C bore se Zenit i Bayern, a u međusobnom dvoboju u Münchenu uspješniji su bili Rusi koji su slavili 99:88. Cijelim tijekom susreta gosti su bili bolji protivnik, odlično su reagirali u napadu i na kraju zasluženo slavili.

Ryan Toolson kod gostiju ubacio je 20 poena, Aaron White 18 poena uz osam skokova, a Stefan Marković 14 poena uz deset asistencija i pet skokova. Kod domaćina Nick Johnson bio je na 20 poena, Reggie Redding dodao je 13, a Maximilian Kleber deset poena uz devet skokova.

Skupina D

Nastupi ABA ligaša u Eurokupu izuzev Cedevite, nisu baš dobra promocija za regionalnu ligu. Uz Budućnost i MZT, Union Olimpija također ima omjer 0-5, a peti poraz upisala je protiv Lokomotiv Kubana u gostima 77:64. Domaćin je imao ogromnu prednost u skoku 39:19 i to je bila prevaga.

Predvodili su ga Mardy Collins s 15 poena, osam skokova i šest asistencija, a Andrej Zubkov dodao je deset poena. Kod gostiju Mirko Mulalić ubacio je 18 poena uz šest skokova, a Devin Oliver dodao je 12 poena.

Valencia je vrlo rano stigla do visoke prednosti u Ulmu i kasnije je mirno došla do pobjede. Na kraju je slavila s čak 26 razlike rezultatom 86:60, lakše nego što su i gosti sami očekivali.

Istaknuli su se Fernando San Emeterio s 19 poena te Romain Sato s 14 poena i devet skokova. Kod domaćina Taylor Braun ubacio je 16 poena, a Raymar Morgan 15 uz pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!