Košarka

GM Sunsa: "Bender igra odličnu obranu, neuobičajeno dobru za rookieja"

Dario Dodić • četvrtak, 17.11.2016.
GM Sunsa: "Bender igra odličnu obranu, neuobičajeno dobru za rookieja"

Dragan Bender nije se posebno naigrao u debitantskoj sezoni u NBA-u, isprobavali su ga Phoenix Sunsi na više pozicija, na nekima je bio uspješan, na nekima manje uspješan, a nakon 12 utakmica u novoj NBA sezoni o hrvatskom košarkašu progovorio je i generalni menadžer Sunsa, Ryan McDonough, koji od hrvatskog igrača očekuje puno...

U razgovoru za radio Arizona Sports McDonough je prokomentirao činjenicu da je Bender najbolje igrao na pozicijama centra i krilnog centra: "Mislim da će na kraju završiti na jednoj od tih pozicija. Bilo kao krilni centar ili centar, vjerojatno će igrati oboje jer je jako svestran. Lijepo je imati tako svestranog igrača jer nam daje opcije, dobili smo mogućnost rotirati ga na više pozicija."

"Očito je da mora još ojačati da bi pružao dobre igre u kontinuitetu, ali to je normalno za tako mladog igrača, ojačat će, potrebno je vremena. Jako smo zadovoljni Draganom i njegovim napretkom, u njemu ima puno potencijala", rekao je GM Sunsa.

Bender je nastupio u devet od 12 utakmica Sunsa, u prosjeku je igrao tek desetak minuta po nastupu, igrao je solidnu obranu protiv atletski jačih igrača, a u napadu im je stvarao probleme jer je za tako visokog igrača vrlo prezican s distance, što veseli McDonougha, koji kaže da za tinejdžera Bender obranu igra impresivno: "Najvažniji je njegov utjecaj u tome što igra zaista odličnu obranu. To je neuobičajeno za novajliju, pogotovo za tako mršavog igrača, odlično se kreće, ima jako dobar rad nogu."

"Vrlo smo zadovoljni načinom na koji rookieji, među njima i Dragan, igraju na početku sezone. Očito nismo zadovoljni rezultatima, ima tu mjesta za napredak, a i imali smo težak raspored", kazao je McDonough.

"Dragan na trenutke zabljesne, u drugim trenucima izgleda kao rookie, to je zbog nedostatka iskustva, drago mi je da dobiva već dvoznamenkastu minutažu i da već sada dobiva priliku protiv momčadi poput Golden Statea", zaključio je McDonough.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!