Košarka

VIDEO: Šarić najefikasniji u novom visokom porazu 76ersa

Branimir Korać • petak, 18.11.2016.
VIDEO: Šarić najefikasniji u novom visokom porazu 76ersa
Foto: EPA

Pet dvoboja odigrano je noćas u NBA ligi, domaćini su odnijeli četiri pobjede, a među poraženim gostima bila je i Philadelphia koju je po poenima predvodio Dario Šarić...

Bliži se godišnjica od posljednje gostujuće pobjede 76ersa, ona je upisana još u siječnju u Orlandu, a 21. uzastopni poraz Philadelphia je upisala u Minneapolisu.

Minnesota je u dvoboju momčadi punih potencijala, ali lošeg omjera, na kraju visoko slavila vodeći već na poluvremenu s 28 razlike. U drugom dijelu prednost je prelazila i 30 poena viška te je susret rezultatski bio potpuno nezanimljiv.

Dario Šarić bio je među rijetkima koji su zadovoljili kod gostiju, a predvodio ih je sa 16 poena (4/7 za dva, 2/4 za tri). "Mislim da su Timberwolvesi trenutno dosta ispred nas i to iz jasnih razloga. Ne želim umanjivati moju momčad, ali treba znati da su Wolvesi još prošlu sezonu odradili u ovom sastavu", pronašao je razlog za visok poraz Brett Brown.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je Andrew Wiggins s 35 poena i deset skokova, Karl-Anthony Towns dodao je 25 poena i deset skokova, a Gorgui Dieng 12 poena uz deset skokova. Uz Šarića kod gostiju Nik Stauskas ubacio je 13 poena i uhvatio pet skokova, a Joel Embiid dodao je po deset poena i skokova.

Chicago Bullsi u utakmici na mali broj poena slavili su u gostima kod Utah Jazzera 85:77. Napadi na obje strane nisu briljirali, ali u takvoj situaciji gosti su ipak izvukli pobjedu.

Kada su Bullsi napravili 9:0 na kraju treće i početkom četvrte dionice, pobjegli su na nedostižnu prednost i iskontrolirali utakmicu do kraja. Vodili su 75:78, Jazzeri su uspjeli smanjiti zaostatak na minus pet, ali više od toga nisu mogli i Chicago je otišao do pobjede.

"Ne znam je li riječ samo o jednoj utakmici, događale su nam se i ranije utakmice u kojima smo imali problema sa šutom. U tim trenucima dogodi se da nam to utječe i na ostale segmente igre. Ovdje nismo igrali dobro i jednostavno smo izgubili od bolje momčadi", rekao je trener Jazzera Quin Snyder.

Bullsi su ponovno nastupili bez Douga McDermotta i Rajona Ronda, na drugoj strani nije bilo Derricka Favorsa i Georgea Hilla, a Bullse su predvodili Jimmy Butler s 20 poena i 12 skokova, Dwyane Wade s 18 poena te Robin Lopez s deset poena i 12 skokova. Kod domaćina Rudy Gobert upisao je 16 poena i 13 skokova dok je Dante Exum dodao 14 poena.

Washington Wizardsi imaju loš početak sezone, a tek treću pobjedu upisali su u susretu protiv New York Knicksa i to sa 119:112. U posljednjoj četvrtini Knicksi su ubacili čak 47 poena, no to je bilo dovoljno tek za smanjenje zaostatka.

Wizardsi su tijekom treće četvrtine vodili s 27 razlike, a New York je u zadnjoj dionici uspio smanjiti najbliže na minus sedam što je bio i konačan rezultat susreta.

Prvi put ove sezone u back-to-back utakmica nastupio je John Wall i upravo on bio je ključ pobjede Wizardsa. "Tijekom sezone bit će situacija u kojima će morati nastupati dva dana zaredom. Prema onome kako je napredovao u posljednje vrijeme, osjetili smo da je sada pravi trenutak za to", istaknuo je Scott Brooks.

Wall je dosadašnje dvostruke programe odrađivao tek polovično kako bi se sačuvao nakon ljetošnje operacije, a ovaj susret završio je s 23 poena i 11 asistencija, a Otto Porter dodao je 21 poen i osam skokova. Kod Knicksa Derrick Rose ubacio je 27 poena, Carmelo Anthony 19, a Brandon Jennings 17 uz deset asistencija i pet skokova.

Napokon je do pobjede došao i Miami, također treće. Ugostio je Milwaukee Buckse i upisao pobjedu 96:73 u susretu koji je odlučen u posljednjoj dionici.

Nakon što je propustio tri utakmice zbog ozljede nožnog zgloba, Goran Dragić vratio se u postavu i bio među zapaženijim pojedincima kod domaćina.

"Dosta smo se mučili u fazi obrane, nismo bili dobri u igri na loptu i nismo dolazili do skokova kada smo to trebali. Tu smo im pružili previše drugih prilika, a s druge strane u napadu je nedostajalo strpljenja", žalio se nakon dvoboja Jason Kidd.

Najbolji kod domaćina bili su Dion Waiters s 23 poena i sedam skokova, Josh Richardson s 18 poena te Hassan Whiteside s 12 poena, 17 skokova i sedam blokada. Kod gostiju po 14 poena ubacili su Giannis Antetokounmpo (sedam skokova) i Tony Snell (šest skokova). Michael Beasley dodao je 13 poena i deset skokova.

Blazersi su još jednom obrambeno odigrali vrlo lošu utakmicu koja ih je odvela u šesti poraz. U Houstonu su izdržali jedno poluvrijeme, ali očajno izdanje u trećoj četvrtini odvelo ih je u poraz.

Houston predvođen trećim ovosezonskim triple-doubleom Jamesa Hardena upisao je visoku pobjedu, a u spomenutoj trećoj četvrtini nadigrao je goste s visokih 38:21.

"Inače smo dobra napadačka momčad, ali trenutno smo u problemima. Ovdje smo bili loši i u obrani i u napadu, trudimo se, ali ne igramo pametno. Trenutno ne izgledamo dobro", otvoren je bio Damian Lillard.

Harden je bio prvo ime utakmice s 26 poena, 14 asistencija i 12 skokova, a po 16 poena dodali su Trevor Ariza (sedam skokova) i Eric Gordon (pet skokova). Kod poraženih CJ McCollum ubacio je 26 poena, a Mo Harkless 19 poena i šest skokova.

NBA:
Utah Jazz - Chicago Bulls 77:85 (Rudy Gobert 16p, 13sk / Jimmy Butler 20p, 12sk)
Washington Wizards - New York Knicks 119:112 (John Wall 23p, 11as / Derrick Rose 27p)
Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 110:86 (Andrew Wiggins 35p, 10sk / Dario Šarić 16p)
Miami Heat - Milwaukee Bucks 96:73 (Dion Waiters 23p, 7sk / Giannis Antetokounmpo 14p, 7sk)
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 126:109 (James Harden 26p, 14as, 12sk / CJ McCollum 26p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!