Košarka

VIDEO: Cedevita se oprostila od Jacksona, Boatright ne putuje u Litvu

Branimir Korać • utorak, 22.11.2016.
VIDEO: Cedevita se oprostila od Jacksona, Boatright ne putuje u Litvu
Foto: FaH

Ponajbolji Cedevitin igrač u posljednjih mjesec dana, Pierre Jackson, kao što se i šuškalo napustio je klub i vratio se u SAD. Takvu odluku donio je zajedno sa svojim menadžerom, a Cedevita je već osigurala zamjenu u Ryanu Boatrightu...

Nakon dvoboja protiv Cibone, Pierre Jackson potvrdio je kako je na izlaznim vratima i poručio da će odlučiti u ponedjeljak nakon razgovora sa svojim menadžerom. Odluka je bila u konačnici i očekivana, zov NBA lige kod njega je oduvijek prisutan i pokušat će se izboriti za ugovor u elitnom klupskom natjecanju.

Cedevita je već angažirala Ryana Jamara Boatrighta, razigravača zanimljive biografije koji bi trebao biti zamjena za Jacksona, a vrijeme će pokazati koliko uspješno će ga zamijeniti.

"I u svojoj prethodnoj utakmici u Eurokupu protiv Gran Canarie smo igrali bez Pierrea. Pripremali smo se na to da će možda otići, a to se sada i dogodilo. Doveli smo zamjenu za njega. Teško je kada se stalno mora mijenjati momčad i ubacivati igrače, no zasad se te prve promjene koje smo imali nisu osjetile na rezultatu" istaknuo je Veljko Mršić za klupsku stranicu.

Boatright ipak neće debitirati protiv Lietkabelisa, propustit će taj dvoboj i prvi nastup imat će u ABA ligi protiv MZT-a iz Skoplja.

U Litvi Zagrepčane očekuje težak posao, ovaj protivnik svladao je Cedevitu u prvom susretu u Domu sportova.

"To je odlična momčad s dosta iskusnih igrača, bivših litavskih reprezentativaca, koji su osvajali europske i olimpijske medalje, i s nekoliko stranaca. Dobro igraju. U litavskom prvenstvu su drugi iza Žalgirisa i to pokazuje njihovu snagu", dodaje Mršić.

U tom prvom dvoboju Cedevita je bila u dvoznamenkastom zaostatku, ali uspjela je u završnici smanjiti razliku i čak doći u priliku boriti se za pobjedu, ali nije dobro reagirala u ključnim trenucima i Litavci su slavili 80:76.

Priliku za uzvrat imat će u srijedu od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10822.11.2016. u 22:20
    Ha, ovo što ovi divane treba transkribirati ;-) Pero el Americano, hvala na malo inspiracije u tmurnom razdoblju za Cedevitu. Bo (hey, Man, sup!), welcome to Croatia! „Ajmo guys!" ;-)
    narada108