Nogomet

VIDEO: Asistencija Srne za Eduarda u velikoj pobjedi Šahtara, Gent i Braga zaspali u drugom dijelu

Dario Dodić • četvrtak, 24.11.2016.
VIDEO: Asistencija Srne za Eduarda u velikoj pobjedi Šahtara, Gent i Braga zaspali u drugom dijelu
Foto: EPA

Nogometaši Šahtara u petom su nastupu u skupini H Europske lige upisali i petu pobjedu, na "domaćem" terenu u Lvivu porazili su Konyaspor s 4:0. Gent i Braga odigrali su 2:2, svi su golovi pali u prvom dijelu...

Skupina H, rezultati:
Šahtar - Konyaspor 4:0
Gent - Braga 2:2

Tablica:
1. Šahtar 15
2. Braga 6
3. Gent 5
4. Konyaspor 1

Šahtar - Konyaspor 4:0

Šahtar je novom sjajnom partijom potvrdio status najbolje momčadi u skupini H Europske lige. S visokih 4:0 svladali su najslabiju momčad skupine, turski Konyaspor i tako u petom kolu došli do pete pobjede. Posebno je impresivan podatak da su u lovu na 15 bodova primili tek tri pogotka.

Poveli su Ukrajinci vrlo sretno u 11. minuti kada je nakon ubačaja s desne strane Bardakci uslijed nesporazuma s vratarem ramenom pospremio loptu u vlastitu mrežu. U 36. minuti Dentinho lijepo zabija za 2:0, bio je to rezultat na poluvremenu.

U 64. minuti u igru je ušao i bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva, a samo dvije minute kasnije zabio treći gol Šahtara. Slobodnjak s desne strane izveo je Darijo Srna, na pravom je mjestu bio Eduardo i lijepo glavom podigao vodstvo domaće momčadi na 3:0

Konačnih 4:0 postavlja postavlja Bernard lijepim lobom nakon odlične kombinacije Šahtara.

Gent - Braga 2:2

Gent i Braga u posljednjem će kolu odlučivati o drugom putniku u iduću fazu natjecanja nakon što su u Gentu večeras odigrali 2:2. Bila je to čudna utakmica u kojoj su strijelci bili super raspoloženi u prvih 45 minuta i neprecizni u drugom poluvremenu.

Povela je Braga u 14. minuti nakon što je domaći vratar nespretno reagirao na udarac s 20-ak metara, lopta se odbila do Stojiljkovića koji zabija za vodstvo gostiju. Nakon pola sata igre Gent dolazi do izjednačenja - dugo je trajala akcija u šesnaestercu Brage, na kraju Neto pronalazi Coulibalyja koji škaricama donosi izjednačenje Belgijskoj momčadi.

Četiri minute kasnije Hassan ponovno dovodi u vodstvo Bragu, a konačnih 2:2 postavlja Miličević u 40. minuti nakon što je gostujući vratar Matheus napravio isto što i kolega mu s druge strane prilikom prvog gola - nespretno je reagirao, a odbijanac u mrežu posprema Gentov veznjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!