Košarka

Double-double Tomića u porazu Barcelone, dobri nastupi Čakaruna i Buve

Petar Jenjić • nedjelja, 27.11.2016.
Double-double Tomića u porazu Barcelone, dobri nastupi Čakaruna i Buve
Foto: EPA

Odigrane su preostale utakmice desetog kola španjolske ACB lige, a dobre su nastupe ubilježili i hrvatski košarkaši...

U napetom su dvoboju Tenerifi išli na gostovanju kod Baskonije, slavili poenom razlike te došli do osme pobjede ove sezone. U potpuno izjednačenom dvoboju prednost je selila s jedne na drugu stranu, a pobjedu je gostima donio Javier Beiran, šest sekundi prije kraja utakmice.

Do pobjede ih je predvodio Davin White sa 17 poena, dok su Javier Beiran i Aaron Doornekamp ubacili po deset koševa. Kod domaćina je Shane Larkin završio susret s 23 poena, dok je 13 koševa dodao Andrea Bargnani.

Bilbao je kod kuće gotovo bez većih problema slavio protiv Joventuta te im nanio sedmi ovosezonski poraz. Na poluvremenu su domaćini već imali 12 poena prednosti, a prednost su održavali do kraja susreta. Joventut je u jednom trenutku u posljednjoj dionici došao na pet poena zaostatka, ali osim kratkotrajnog bljeska, više nisu mogli učiniti.

Do pobjede ih je predvodio Scott Bamforth s 18 poena, a vrlo dobru je utakmicu odigrao Ivan Buva s 14 koševa (7/8 za dva, 0/2 za tricu) i sedam skokova za 15 i pol minuta provedenih na parketu. Kod gostiju su po 11 koševa ubacili Luka Bogdanović i Sergi Vidal.

Treću je ovosezonsku pobjedu ostvarila Fuenlabrada, koja je slavila kod kuće protiv River Andorre. Nakon što su prvu četvrtinu vodili i s 14 razlike, Fuenlabrada u drugoj popušta pa Andorra dolazi do preokreta. Međutim, u drugom poluvremenu domaćin ponovno dolazi do prednosti te je do kraja susreta ne ispušta iz ruku.

Domaćine je do pobjede predvodio Ivan Paunić s 22 poena, dok je David Wear dodao 18 koševa. Kod gostiju je Beka Burjanadze ubacio 13 poena uz sedam skokova.

Do vrijedne je pobjede došao Obradorio na gostovanju protiv konkurenta s tablice, Murcije. U izjednačenom je dvoboju domaća momčad imala pobjedu u rukama, ali je sjajnom 12:0 serijom Obradorio došao do pobjede. Pobjednički je koš u posljednjoj sekundi utakmice postigao Artem Pustovji.

Eimantas Bendzius ubacio je 18 poena, dok je Mickey McConnell dodao 11 koševa za pobjedničku momčad. Domaćinima nije pomoglo niti 25 poena Vitora Benitea.

Do nove je pobjede bez većih problema došao Real Madrid, koji je kod kuće nadigrao posljednju Manresu, koja ostaje na samo jednoj pobjedi. Susret su Madriđani prelomili u trećoj četvrtini, kada su otišli na 20 poena prednosti te je do kraja nisu ispuštali.

Do pobjede ih je predvodio Sergio Llull s 24 poena, dok su Luka Dončić, Jaycee Carroll i Jeffrey Taylor ubacili po 12 koševa. Kod gostiju je Joe Trapani ubacio 13 poena, kao i Marjan Čakarun (6/8 za dva, slobodna bacanja 1/2) uz šest skokova za 23 i pol minute provedene na parketu. Lukša Andrić ubacio je sedam poena (3/4 za dva, slobodna bacanja 1/1) uz pet skokova za 16 minuta na terenu.

Valencia je kod kuće pobjedom nad Valenciom došla do šestog ovosezonskog slavlja te Betisu nanijela šest poraz. Nakon izjednačene prve dionice, domaćini polovicom druge odlaze na dvoznamenkastu razliku, a ubrzo dolaze i do 20 poena prednosti. Gosti su do kraja uspjeli tek ublažiti poraz.

Domaćine je do pobjede predvodio Rafa Martinez s 23 poena, dok je Fernando San Emeterio dodao 12 koševa. Kod gostiju je Vojdan Stojanovski ubacio 14 koševa.

Do pete je ovosezonske pobjede došla Unicaja, koja je nadigrala trenutno drugu momčad prvenstva, Barcelonu nakon vrlo neizvjesnih 45 minuta igre. U izjednačenom je dvoboju produžetak Unicaji osigurao Kyle Fogg u samoj završnici regularnog dijela, s tri postignuta slobodna bacanja. Domaćini su u dodatnih pet minuta bili bolji te zasluženo došli do pobjede.

Kyle Fogg je predvodio domaćine s 20 poena, dok je Dean Musli dodao 13 koševa. Kod gostiju je Petteri Koponen ubacio 20 poena. Ante Tomić završio je susret s 11 poena (4/8 za dva, slobodna bacanja 3/5) i 11 skokova za 24 i pol minute na terenu.

ACB liga, deseto kolo:
Baskonia – Tenerife 72:73
Bilbao – Joventut 83:70
Fuenlabrada – River Andorra 85:73
Murcia – Obradoiro 74:76
Real Madrid – Manresa 96:70
Valencia – Real Betis 66:56
Unicaja – Barcelona 95:89 (nakon produžetka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!