Nogomet

Brazilski prvoligaši ponudili svoje igrače Chapecoenseu

HINA • utorak, 29.11.2016.
Brazilski prvoligaši ponudili svoje igrače Chapecoenseu
Foto: EPA

Brazilski nogometni prvoligaši odlučili su ponuditi neke svoje igrače na posudbu Chapecoenseu, klubu kojemu je gotovo čitava prva momčad poginula u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji tijekom puta na prvu utakmicu finala južnoameričkog kupa protiv Atletico Nacionala, a ujedno su i predložili Brazilskoj nogometnoj konfederaciji (CBF) da Chapecoense u sljedeće tri sezone ne može ispasti iz prve lige bez obzira na plasman.

"To je minimalna gesta solidarnosti koju možemo ponuditi kako bi se oporavila ova institucija i dio brazilskog nogometa koji je danas izgubljen", stoji u priopćenju.

Iz CBF-a još nisu odgovorili na ovaj prijedlog klubova.

U zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji poginulo je 77 osoba, a od 22 preživjela su samo dvojica nogometaša - Luciano Ruschel i Jacson Ragnar Follmann, dok je vratar Marcos Danilo Padilha preminuo na putu prema bolnici.

Chapecoense je klub iz grada Chapeca u južnobrazilskoj provinciji Santa Catarina, koji je osnovan 1973. godine spajanjem klubova Atletico i Independente. U najjaču brazilsku ligu Chapecoense ili "Veliki zeleni", kako im je bio nadimak, ulazi 2014. godine, a već u trećoj godini u brazilskoj Seriji A ostvaruju najveći uspjeh - plasman u finale južnoameričkog kupa, što je južnomerički ekvivalent Europske lige, dok su u prvenstvu kolo prije kraja držali visoko deveto mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!