Hrvatski kup, Četvrtfinale, 30.11.2016, 19:00 h, Park mladeži, gledatelja: 2435
Suci: Tihomir Pejin, Goran Pataki, Bojan Zobenica
Split
Split
Sandro Ugrina 90'+2'
Ivan Pešić 106'
2:1 Hajduk
Hamza Barry 25'
Hajduk

Ugrina donio produžetak, Pešić pobjedu; Split preokretom izbacio Hajduk

Petar Jenjić • srijeda, 30.11.2016.
Ugrina donio produžetak, Pešić pobjedu; Split preokretom izbacio Hajduk
Foto: FaH

Nogometaši Splita plasirali su se u polufinale Hrvatskog kupa, a u Parku mladeži nadigrali su Hajduk 2:1 nakon produžetaka. Hajduk je poveo preko Hamze sredinom prvog poluvremena, no u samoj je završnici utakmice izjednačujući pogodak postigao Ugrina, da bi pobjedu Splitu donio Pešić početkom drugog produžetka...

Split
Split
Hajduk
1
Tomislav Duka
2
Frane Maglica
5
Božidar Mikulić
17
Alem Merajić
(do 30')
6
Amer Dupovac
16
Marko Pavlovski
24
Miloš Vidović
21
Ivan Pešić
55
Ivan Fuštar
22
Domagoj Boljat
(do 79')
20
Luka Grubišić
(do 61')
Pričuvni igrači
30
Mateo Baturina
30'
11
Sandro Ugrina
61'
4
Kristijan Jakić
79'
Trener
Vjekoslav Lokica
11
(do 81')
18
(do 75')
50
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Marijan Pušnik

Pred nogometašima Hajduka i Splita bila je četvrtfinalna utakmica nacionalnog kupa, a domaćin je na Parku mladeži bila momčad Vjekoslava Lokice, koja je u posljednje četiri utakmice poražena bez postignutog pogotka.

S druge je strane Hajduk slavio u posljednje dvije prvenstvene utakmice i spremno dočekao ovu utakmicu. Ove su sezone ove dvije momčadi igrale dva puta, a svih šest bodova uzela je momčad Marijana Pušnika.

Bijeli su bolje otvorili utakmice te su već u četvrtoj minuti bili blizu vodstva. Ohandza je pokušao volejem s ruba kaznenog prostora, ali je pucao malo pored gola.

Večerašnji su gosti veći dio vremena imali loptu u svojim nogama, a svoju su dominaciju okrunili u 25. minuti. Ohandza je uzeo loptu ispred Fuštara te je odigrao za Hamzu Barryja, koji s desetak metara udaljenosti matira Tomislava Duku.

Do kraja poluvremena velikih prilika nije bilo. Vrijedi izdvojiti pokušaj domaćina preko Vidovića u 42. minuti, ali je njegov udarac s dvadesetak metara sigurno zaustavio Kalinić.

Već se u 50. minuti u prilici našao Erceg. Igrač Hajduka je izašao sam pred Duku, ali je vratar Splita obranio njegov udarac.

Dvije su zanimljive situacije imali večerašnji domaćini u razmaku od dvije minute, preko Vidovića i Ugrine, ali su oba udarca otišla malo pored gola Lovre Kalinića. Ugrina je imao još jednu dobru situaciju u 67. minuti, kada je s tri metra udarcem glavom promašio cijela vrata.

Najraspoloženiji igrač Splita, Ugrina, postigao je i izjednačujući pogodak u 92. minuti te odveo utakmicu u produžetke. Nije imao pretežak posao zakucati loptu s pet metara u mrežu.

Problemi za Hajduk stigli su u 99. minuti, kada je ostao s igračem manje, a drugi je žuti karton zbog simuliranja dobio Fran Tudor. Bijeli su izdržali tek do početka drugog produžetka. Pešić je odigrao dupli pas s Ugrinom, koji je sam izašao pred vratara Hajduka i zabio za 2:1. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2016. u 22:04
    cestitke splitu na pobjedi i cestitke hajduku na porazu
    Obrisan korisnik