Nogomet

Vjekoslav Lokica: "Ovo je velika nagrada svim mojim momcima"

Marjan Kreševac • četvrtak, 01.12.2016.
Vjekoslav Lokica: "Ovo je velika nagrada svim mojim momcima"
Foto: Bruno Karadža

Nakon što su Lokomotiva i Rijeka odradili posao ranije, odigrane su posljednje tri četvrtfinalne utakmice Kupa koje su donijele jedno veliko iznenađenje, ispadanje Hajduka protiv Splita i očekivane pobjede Dinama u Zaprešiću i Osijeka kod kuće...

Posao u četvrtfinalu Kupa prva je odradila Rijeka koja je slavila 3:1 protiv Lokomotive u Zagrebu, a nakon utakmice strateg s Rujevice bio je kratak: "Cilj je bio proći i to je najvažnije. Iscrpio nas je teren, ali u pravim momentima dali smo gol i rutinirano priveli utakmicu kraju".

Kup utakmica protiv Lokomotive ostat će u lijepom sjećanju Stefanu Ristovskom koji je nakon 59 nastupa u bijelom dresu upisao svoj prvi pogodak: "Sretan sam zbog pobjede i naravno gola. Rijeka je za mene poseban klub, neću stati ovdje, želim još golova. Samo da nastavimo ovim ritmom, Rijeka zaslužuje respekt i pokazali smo to na terenu".

Dinamo je u šarenom sastavu otišao na noge Interu i na kraju priče uspio slaviti s minimalnih 1:0. Ivajlo Petev nije bio od velikih riječi, ali ipak izrazio je svoje zadovoljstvo prolazom u polufinale: "Sretan sam prolazom u polufinale. Odigrali smo utakmicu protiv dobre ekipe i dali smo priliku nekim igračima da se pokažu ovdje. Bili smo dominantni i imali veći posjed lopte. Imali smo više šansi, šteta što smo dali samo jedan gol. Igra se jedna utakmica, zabili smo bitan pobjednički gol i sretni smo".

Na pitanje o šarenom sastavu i igračima koji inače nisu standardni Petev je rekao: "Postoji rizik, ali moraš nekad riskirati. Tko ne riskira, ne može dobiti. Bilo mi je bitno da vidim igrače koje možda nisam vidio do sada. Pokazali su želju i drago mi je što su dobro odigrali. Bitno je da smo prošli dalje".

Samir Toplak nije uspio prekinuti tradiciju i upisati svoju prvu pobjedu protiv Dinama, a poslije susreta bio je vidno razočaran predstavom svoje momčadi: "Dinamova pobjeda apsolutno je zaslužena. Mi nismo bili na željenoj razini. I dok je obrana bila u redu, u napadu smo zakazali. Nismo uspjeli preseliti igru na Dinamovu polovicu. Bez obzira na izostanke, nemamo alibi za to što nismo bili bolji. Ovo je bilo ispod razine moje momčadi".

Najveće iznenađenje svakako je ispadanje Hajduka u susretu protiv gradskih rivala HNK Splita. Sada već bivši trener Marijan Pušnik bio je rezolutan u ocjeni rezultata: "Zaista ne razumijem ovakav pad moje momčadi, ovo je katastrofa i veliki udarac za Hajduk, ali moramo se psihički dignuti i pobijediti u Koprivnici". Za vidjeti je tko će poraditi na dizanju psihičke komponente budući da Pušnik više nije za kormilom majstora s mora.

Kao suprotnost razočaranom Pušniku, Vjekoslav Lokica bio je u ekstazi: "Ovo je velika nagrada svim mojim momcima. Kad prođeš puno toga negativnog i onda protiv Hajduka u 90. minuti izjednačiš. Ali moram reći da smo cijelo drugo poluvrijeme igrali vrlo dobro. Moramo ovako nastaviti i u HNL-u pa ćemo brzo pobjeći s dna ljestvice".

Posljednji sudionik polufinala je Osijek koji je s 1:0 slavio kod kuće protiv Slavena. Trener Zoran Zekić bio je zadovoljan nakon susreta: "Prije svega čestitam svojim igračima na dobro odrađenoj utakmici i plasmanu u polufinale Kupa. Mislim da smo odigrali iznimno pametnu utakmicu, natjecateljsku i kvalifikacijsku jer u ovoj fazi nema uzvrata. U prvom dijelu nismo srljali, bili smo strpljivi, a onda u nastavku podignuli ritam i žešće pritisnuli protivnika i zaista dominirali. Nismo, doduše, bili konkretni, ali smo u svim elementima igre nadvisili Slaven Belupo koji nam nije otpucao po golu".

Nije Zekić zaboravio ni vjernu Kohortu koja je prema njegovim riječima dala veliki impuls igračima na terenu: "Moram reći da dugo već nisam doživio da ovih naših tristotinjak navijača na Istoku ovako bodre momčad i daju nam onaj dodatni impuls, posebno u drugom poluvremenu, da ostvarimo pobjedu. Stoga njima posvećujem ovu pobjedu, na oproštaju od Gradskog vrta u ovoj polusezoni. Nadam se da će njihova pobjeda biti brojna i glasna i na predstojeća tri gostovanja koja nam slijede u Prvenstvu".

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.12.2016. u 17:26
    HNK Split? Valjda ste mislili da ono što se u Hajduku odigra podsječa na pravi show.
    narada108