Košarka

VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast, poraz prvaka od Clippersa, Houston slavio u Oaklandu

Branimir Korać • petak, 02.12.2016.
VIDEO: Bogdanović dvoznamenkast, poraz prvaka od Clippersa, Houston slavio u Oaklandu
Foto: EPA

Zanimljiva NBA večer je iza nas, dva velika dvoboja bila su na rasporedu, a iz njih su kao pobjednici izašli gosti. Favorizirani Cleveland i Golden State posrnuli su na svom parketu...

Aktualni NBA prvaci upisali su drugi uzastopni poraz. Nakon što ih je nadigrao Milwaukee, isto su učinili i Clippersi koji su se tako oporavili od tri uzastopna poraza. Ovdje su gosti odlično reagirali, iskoristili su na najbolji način svoje dobro razdoblje sredinom utakmice, tu su stvorili prednost koju su bez problema održavali.

Na poluvremenu gosti su vodili s osam razlike da bi susret prelomili serijom 13:2 na početku drugog poluvremena. Nakon toga rezultatske neizvjesnosti nije više bilo.

"Bili su iznimno motivirani i očajnički su željeli pobjedu u ovom susretu. Nema panike, ali moramo neke stvari popraviti", istaknuo je Tyronn Lue.

Clipperse su predvodili JJ Redick s 23 poena, Chris Paul sa 16 poena, devet asistencija i šest skokova te Blake Griffin s 13 poena, 11 asistencija i pet skokova. Kod Cavsa Kyrie Irving ubacio je 28 poena, a po 16 su dodali Kevin Love i LeBron James (pet skokova, pet asistencija).

Fantastična utakmica u Oaklandu i prekid serije pobjeda Golden State Warriorsa. Houston Rocketsi slavili su nakon dva produžetka 132:127 predvođeni, naravno, triple-double učinkom Jamesa Hardena.

Rocketsi su odigrali odličnu utakmicu, tijekom regularnog dijela imali su i dvoznamenkastu prednost,no morali su posao završiti u produžecima. Prvi produžetak donio je Kevin Durant s linije slobodnih bacanja nakon čega James Harden nije ubacio tricu za pobjedu. U prvom produžetku obrana domaćina odradila je odličan posao u posljednjem napadu Rocketsa, ostalo je vremena za šut za pobjedu, ali Durant nije pogodio. Drugi produžetak donio je odluku, tu je Golden State ostao zbog šestog prekršaja bez Stephena Curryja, a nakon namjernog prekršaja Draymonda Greena, James Harden i Eric Gordon minutu i pol prije kraja odveli su Houston do 130:124 i riješili pitanje pobjednika.

Posljednji put ove dvije momčadi igrale su dva produžetka još 1991. godine kada su Rocketsi također slavili i to sa 143:135.

"Ovo je poruka cijeloj ligi da možemo igrati sa svima. Vrlo smo samouvjereni i to je ono što nam je trener usadio", rekao je nakon susreta Patrick Beverley.

Po 29 poena kod Rocketsa ubacili su Ryan Anderson (trica 5/10, pet skokova) i James Harden (15 skokova, 13 asistencija), Eric Gordon dodao je 23 poena i pet asistencija, a Montrezl Harrell13 poena i deset skokova. Kod Warriorsa Kevin Durant ubacio je 39 poena uz 13 skokova, Stephen Curry 28 poena uz pet asistencija, a Draymond Green 20 poena uz 15 skokova i devet asistencija.

Mario Hezonja i Damjan Rudež i dalje služe tek za popunjavanje mjesta na klupi, nisu dobili niti sekundu u gostujućem porazu kod Memphisa 95:94.

Magic je u ovom susretu propustio veliku priliku za pobjedu, imao je 13 poena prednosti u zadnjoj četvrtini, ali domaćin je podignuo intenzitet u obrani i vratio se u utakmicu, a pobjedu su mu donijeli ubačaji Marca Gasola s linije slobodnih bacanja. U posljednjem napadu Elfrid Payton ostao je bez lopte i domaćin bilježi pobjedu.

"Ovaj poraz jako boli. Jednostavno su igrali agresivnije nego mi u zadnjih pet minuta. Tony Allen svojom agresivnom obranom okrenuo je utakmicu", govorio je Evan Fournier.

Kod Memphisa Gasol je ubacio 25 poena uz pet blokada, a Troy Daniels dodao je 19 poena. Kod Orlanda Fournier je ubacio 28 poena, a Nikola Vučević 18 poena uz 11 skokova.

Miami ove sezone ima dosta problema s napadom, međutim protiv Utah Jazza bio je raspoložen i na kraju je odnio tijesnu pobjedu 111:110. Heat je još jednom pokazao kako bolje igra u gostima gdje je upisao pet pobjeda ove sezone dok na svom parketu ima samo dvije.

Moglo je završiti i drugačije, Jazzeri su se izborili za posljednji napad četiri sekunde prije kraja susreta, ali šut Gordona Haywarda nije ušao.

"Ponekad je lakše protiv dobre obrane. Kada se igra organiziranije u napadu, igrači si više vjeruju i igraju jednostavnije", kaže Erick Spoelstra.

Miami su predvodili Goran Dragić s 27 poena i šest asistencija te James Johnson s 24 poena i šest skokova. Kod Jazzera Gordon Hayward ubacio je 32 poena uz sedam asistencija, a Joe Johnson 18 poena.

Bojan Bogdanović nije šuterski briljirao protiv Bucksa, igrao je 27 minuta i ubacio 13 poena uz šut 3/8 za dva i 2/6 za tri poena. Njegovi Netsi glatko su poraženi od Bucksa koje je predvodio Giannis Antetokounmpo.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 94:113 (Kyrie Irving 28p / JJ Redick 23p)
Golden State Warriors - Houston Rockets 127:132 dva produžetka (Kevin Durant 39p, 13sk / James Harden 29p, 15sk, 13as)
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 95:94 (Marc Gasol 25p, 5bl / Evan Fournier 28p)
Utah Jazz - Miami Heat 110:111 (Gordon Hayward 32p, 7as / Goran Dragić 27p, 6as)
Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 97:87 (Kemba Walker 18p, 5as / Harrison Barnes 17p, 9sk)
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 93:111 (Brook Lopez 15p / Giannis Antetokounmpo 23p, 8sk, 8as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!