Nogomet

CAS odbacio Blatterovu žalbu na šestogodišnju suspenziju

HINA • ponedjeljak, 05.12.2016.
CAS odbacio Blatterovu žalbu na šestogodišnju suspenziju
Foto: EPA

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u ponedjeljak je odbio žalbu bivšeg predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera, kojemu je prvo izrečena osmogodišnja suspenzija, a potom smanjena na šest godina zabrane djelovanja u nogometu...

"Kako se slučaj razvijao, drugačija odluka se nije mogla ni očekivati. Mnogo sam naučio radeći u Fifi 41 godinu. Naučio sam da su pobjede i porazi sastavni dio sporta. U tom svjetlu moram prihvatiti ovu odluku, iako je to teško shvatljivo, jer nije primjenjeno osnovno načelo sudskih postupaka - načelo nevinosti, dok se krivnja ne dokaže", između ostalog je u priopćenju za javnost izjavio optuženi i osramoćeni biviši čelnik Fife Sepp Blatter.

Blatter je kažnjen zbog toga što je bivšem čelniku Europske nogometne federacije (UEFA) Michelu Platiniju isplatio dva milijuna dolara za savjetničke usluge, bez da je s njim potpisao bilo kakav ugovor.

Taj potez je Sud za sportsku arbitražu u svojoj odluci okarakterizirao "nepotrebnim darom bez ikakve ugovorne obveze". Obojica bivših nogometnih čelnika su inicijalno bili kažnjeni osmogodišnjom zabranom djelovanja u nogometu. Blatteru je Fifino Etičko povjerenstvo u žalbenom postupku smanjilo kaznu na šest godina, a Platiniju je u svibnju ove godine CAS prepolovio kaznu na četverogodišnju suspenziju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis06.12.2016. u 00:03
    sepp će se vratiti još bolji i još jači!
    cameosis