Nogomet

VIDEO: Uz opreznu igru PSV Eindhoven okončao natjecanje u Europi

Marjan Kreševac • utorak, 06.12.2016.
VIDEO: Uz opreznu igru PSV Eindhoven okončao natjecanje u Europi
Foto: EPA

Posljednje kolo u skupini D donijelo je ogled Bayerna i Atletica te PSV-a i Rostova. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka u grupnoj fazi natjecanja sljedeći krug Lige prvaka izborili su Bayern i Atletico, a u Europskoj ligi svoj put nastavlja Rostov koji je ostao neporažen u Eidhovenu...

FC Bayern - Atlético Madrid 1:0

I prije dvoboja na Allianz Areni obje momčadi osigurale su nastup u drugoj fazi Lige prvaka tako da je susret bio lišen rezultatskog imperativa. Bez opterećenja pred igračima mogla se očekivati atraktivna priredba. Počeli su domaći odmah u prvoj minuti, udarac iz kuta Thiaga Alcántare preletio je sve u šesnaestercu i sletio na noge Douglasa Coste koji nije dobro zahvatio loptu i nema stvarne prijetnje za Oblaka.

Nakon uvodnog pokušaja Bayerna gosti su došli do daha i u dva navrata pokušao je Carrasco no bez potrebe za intervencijom Manuela Neuera. U 28. minuti zatresla se mreža i to ona gostiju iz Madrida, Carrasco je skrivio prekršaj u opasnoj zoni na rubu kaznenog prostora, loptu je namjestio Robert Lewandowski i prekrasnom parabolom prebacio živi zid i doveo domaće u vodstvo.

Gosti su u drugom poluvremenu bili odlučni doći minimalno do poravnanja rezultata, imali su određenu inicijativu na terenu, ali bez nekih konkretnih rezultata. I usred takve inicijative došla je idealna prilika za domaće da riješe sve dvojbe u susretu. Igrala se 77. minuta, Alcántara se našao na pravom mjestu nakon ubačaja Coste, ali njegov pokušaj poluvoleja odlazi za malo preko grede.

Naš Šime Vrsaljko odigrao je korektno svih 90 minuta susreta.

PSV Eindhoven - Rostov 0:0

Momčad PSV-a kod kuće je trebala pobjedu za nastavak svog europskog puta, ali prema formaciji koju su domaći izveli na teren (petorica u posljednjoj liniji) nisu baš odavali takav dojam. Previše oprezno za momčad kojoj jedino pobjeda nešto znači.

Kao posljedica takve oprezne igre s više razmišljanja o vlastitom nego o protivničkom golu gosti su u prvih 20 minuta susreta imali posjed i terensku inicijativu. Sredinom poluvremena domaći su shvatili da od ovakvog ziheraškog pristupa neće biti velike koristi i krenuli su malo agresivnije prema golu Soslana Džanajeva.

Ipak najbolja prilika prvog dijela pripala je gostima, u 33. minuti Noboa je pokušao volejem iz okreta, atraktivnost i estetika na visini, ali nedostajalo je malo preciznosti, lopta je prozujala iznad grede.

Drugo poluvrijeme ista priča na terenu igra PSV-a tjera vodu na mlin gostiju. Kada su prestali razmišljati isključivo o obrani domaći su krenuli previše otvoreno i ostavili dosta prostora Rostovu za kontre. Bilo je nekoliko pokušaja, ali bez konkretne prijetnje prema vratima. Kako se susret bližio kraju tako je sve više rastao pritisak domaćih, ali jednostavno nisu imali više vremena, čak ni uz pet minuta sudačke nadoknade.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

PSV Eindhoven0:0Rostov
Bayern1:0Atlético Madrid
1Atlético Madrid 67:2+515
2Bayern 614:6+812
3Rostov 66:12-65
4PSV Eindhoven 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!