Rukomet

Hrvatska izdržala 15 minuta i nakon toga potonula u visok poraz

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.12.2016.
Hrvatska izdržala 15 minuta i nakon toga potonula u visok poraz

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je i drugi poraz na Europskom prvenstvu u Švedskoj. Nakon startnog poraza od Rusije, izgubila je i od Norveške, ovaj put s vrlo visokih 34:16...

Izabranice Gorana Mrđena ubilježile su novi poraz na Europskom prvenstvu u Švedskoj i ostale su s malim šansama za prolazak u sljedeću fazu natjecanja. U svakom slučaju moraju pobijediti Rumunjsku što je samo po sebi težak posao.

Norvežanke su potvrdile status favoritkinja, odigrale su dosta bolje nego protiv Rumunjske na startu i to posebno u zadnjih 45 minuta kada su razbile Hrvatsku i to razdoblje dobile s ogromnih 26:8.

Početak utakmice nije bio loš za Hrvatsku. Sve do 15. minute igralo se ravnopravno, Hrvatska je posve bila u utakmici i na polovici prvog poluvremena rezultat je glasio 8:8.

Međutim tada kreću Norvežanke. U kombinaciji s pogreškama hrvatskih igračica na obje strane parketa, Norveška do poluvremena radi seriju 7:1 i stvara visoku razliku. U tih 15 minuta jedini pogodak za Hrvatsku postigla je Dora Krsnik.

Ništa bolje nije bilo niti u drugom poluvremenu. Nastavilo se dominacijom Norvežanki kojima je deset minuta trebalo da po prvi put dođu do dvoznamenkaste prednosti. U novih deset kriznih minuta za Hrvatsku uslijedila je norveška serija 7:0 za bijeg na 26:12 i bilo je jasno da će Hrvatska upisati vrlo visok poraz.

Završilo je 34:16 za Norvešku koju je predvodila Marit Malm Frafjord sa šest golova, a Nora Mork i Sanna Solberg dodale su po pet.

Hrvatske vratarke obranile su samo četiri lopte od 38 upućenih, a Andrea Penezić postigla je četiri gola kao najefikasnija. Tri je dodala Ekatarina Nemaškalo, po dva Nikolina Zadravec, Ana Debelić i Dora Krsnik dok su po jedan upisale Paula Posavec, Žana Marić i Sonja Bašić.

U posljednjem susretu u skupini Hrvatska igra protiv Rumunjske 9. prosinca u 18:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikoništ08.12.2016. u 13:47
    Nije došlo do podmlađivanja planski nego jer su pojedine igracice odbile poziv a neke su ozljeđene.
    nikoništ
  • Obrisan korisnik08.12.2016. u 09:40
    Strašno, ipak malo prevelik poraz bez obzira na "pomlađivanje"
    Obrisan korisnik