Rukomet

Hrvatske rukometašice vraćaju se kući s tri poraza u grupnoj fazi

Mihaela Bradovski • petak, 09.12.2016.
Hrvatske rukometašice vraćaju se kući s tri poraza u grupnoj fazi

Tanka nada da bi Hrvatska ipak mogla do sljedeće runde natjecanja na Europskom prvenstvu, nestala je porazom od Rumunjske 31:26 čime izabranice Gorana Mrđena završavaju na posljednjem mjestu u skupini...

Za prolazak u sljedeću rundu natjecanja, Hrvatska he trebala pobjedu protiv Rumunjske i Norveška nije smjela svladati Rusiju. Oba uvjeta bila su dosta teška, a već prvi nije ispunjen.

Rumunjke predvođene sjajnom Cristinom Neagu upisale su pobjedu 31:26 i tako Hrvatsku ostavile bez ijednog osvojenog boda te ju poslale kući.

Neagu igra odlično u Švedskoj, na Prvenstvo je doputovala uz upitnu spremnost nakon problema s ozljedom, međutim nosi Rumunjsku i pokazuje da je ozljeda iza nje.

U ovom susretu Hrvatska je dobro krenula i povela sa 6:3, međutim tu je stala. Uslijedilo je razdoblje u kojem je Hrvatska nizala tehničke pogreške, a Rumunjke zabijale i serijom 5:0 okrenule su rezultat.

Do odlaska na odmor promjena nije bilo, Rumunjke su održavale stečenu prednost i na poluvremenu vodile su s 15:13.

Susret je u potpunosti prelomljen sredinom drugog poluvremena. Još jedna 5:0 serija Rumunjske, ovaj put za bijeg na 26:19 i Hrvatska se pomirila s porazom.

Do kraja susreta uspjela je tek smanjiti zaostatak, ali ostala je daleko od ikakve prilike za potpunim preokretom.

Neagu je briljirala s deset postignutih pogodaka, a sedam je dodala Eliza Buceschi. U hrvatskim redovima Andrea Penezić postigla je osam golova dok je Žana Marić dodala sedam.

Rumunjska je ovom pobjedom osigurala prolazak skupine u društvu Norveške i Rusije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.12.2016. u 11:46
    @ buba šta bi ja? Pa očito je da sustav ne radi dobro, kako kod košarkašica, tako ovdje; počevši od fizičke spreme. Spisak je prepun, a ocito je i da iako je Penka naša glavna i najbolja igračica i najviše lopte idu preko nje, ona na žalost nije u stanju da dodaje loptu na (lijevo) krilo. Koliko... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik10.12.2016. u 08:24
    A sta bi ti, koliko se ulaze u hrvatski zenski rukomet dobro da uopce postojimo i igramo na velikim natjecanjima, i sramota jos jednom za HRT sto nije prenosio niti jednu utakmicu drzavu nije briga za sport, a kad se dogodi neki uspjeh svi se vole naslikavati, za par godina ako se ovako nastavi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10809.12.2016. u 23:06
    ali veliko iznenađenje je ispadanje Crnogorkinja u zadnjoj utakmici protiv Mađarica.
    narada108
  • narada10809.12.2016. u 23:03
    ovo ne daje nadu za budućnost, jer ja sam vidio previše grešaka sa juniorske razine. Penka, koja je 70% ove repke, ima 31 god. Kad se ona povlači ... naše će u treći razred evropskog rukometa. Dosta zanimljivo da su naše igrale otpuštenije - i bolje - kad je poraz bio neizbježiv.
    narada108