Košarka

Cibona na krilima odličnog Slavice svladala Mega Leks

Branimir Korać • utorak, 13.12.2016.
Cibona na krilima odličnog Slavice svladala Mega Leks
Foto: FaH

Cibona je u devetom kolu Fibine Lige prvaka ugostila Mega Leks i upisala pobjedu 87:77. Pobjeda je ostvarena uz odličnu igru Nika Slavice koji je dominirao parketom...

Tek treća pobjeda Cibone u Fibinoj Ligi prvaka, ali i vrlo važna protiv protivnika koji joj je konkurent u borbi za ostanak u Europi. Mega Leks je poražen drugi put ove sezone i šteta je da Cibona nije slavila i u prvom susretu koji je igran upravo u sklopu ovog natjecanja, a otišao je na stranu Mege s tijesnih 81:79.

U ovom susretu Cibona je preuzela kontrolu sredinom druge četvrtine i nakon toga Mega Leks više nije imao šanse. Bolji domaćin imao je potpunu kontrolu, stvorio je visoku prednost i na kraju je glatko slavio.

Točno na polovici druge četvrtine Mega Leks je imao prednost 34:30, ali do kraja prvog dijela Cibona je posve okrenula utakmicu. Serijom 18:5 preuzela je vodstvo i u drugo poluvrijeme ušla s vodstvom 48:39.

U istom ritmu nastavilo se i u drugom dijelu, prednost domaćina išla je i do najviših 20 razlike, a Mega Leksa niti u jednom trenutku nije bio na jednoznamenkastom zaostatku.

Posebno dobru utakmicu odradio je Nik Slavica koji je na parketu proveo svih 40 minuta i ubacio 25 poena (10/14 za dva) uz devet skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Ante Žižić dodao je 14 poena i osam skokova.

Kod poraženih Rade Zagorac bio je na rubu triple-doublea sa 16 poena, deset skokova i osam asistencija dok je Ognjen Jaramaz dodao 14 poena.

U sljedećem kolu Cibonu očekuje težak zadatak, putuje u goste kod Avellina, a bit će zanimljivo vidjeti u kojem uopće sastavu i hoće li Cibosi ponovno odmarati igrače umjesto voditi ih u Italiju.

Tablica:
1. Juventus 6-3
2. Tenerife 6-2
3. Avellino 6-2
4. Strasbourg 5-3
5. Oostende 4-5
6. Cibona 3-6
7. Mega Leks 2-7
8. Mornar 2-6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!