Košarka

VIDEO: Dobar nastup Ukića u glatkoj pobjedi AEK-a

Branimir Korać • srijeda, 14.12.2016.
VIDEO: Dobar nastup Ukića u glatkoj pobjedi AEK-a
Foto: FaH

Okončano je deveto kolo Fibine Lige prvaka, Roko Leni Ukić s AEK-om je stigao do nove pobjede, a u njoj je dao veliki doprinos...

Skupina B

U skupini B momčadi koje se bore za prolazak u sljedeću fazu natjecanja, Kataja i Saratov, susrele su se u Finskoj, a uspješniji je bio domaćin koji je upisao treću uzastopnu pobjedu slaveći 97:86. bio je to susret s dosta pogrešaka na obje strane, domaćin je izgubio 21, a gosti 23 lopte, a na kraju su te probleme bolje prebrodili Finci.

Predvodio ih je veteran kojeg se još uvijek sjećamo iz redova Union Olimpije, Teemu Rannikko, koji je ubacio 26 poena i podijelio deset asistencija, a Rion Brown dodao je 18 poena i osam skokova. Kod gostiju po 20 poena ubacili su Vince Hunter (šest skokova) i Nicolas Minnerath (osam skokova) dok je Sergej Bikov dodao 14 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Posljednjeplasirani Himik nije imao nikakve šanse protiv Le Mansa. Gosti su visoko slavili s 82:59 i učvrstili prvu poziciju u skupini dok Ukrajincima treba čudo i puno poklapanja rezultata da bi uhvatili barem ostanak u Fibinom Eurokupu.

Lahaou Yarou je predvodio goste sa 16 poena i šest skokova, a Mouphtaou Konate je dodao 15 poena i pet skokova. Kod Himika Vjačeslav Petrov je bio na 15 poena i 12 skokova, a Jaime Smith na 13 poena i šest asistencija.

Važan dvoboj u Rumunjskoj odigrali su CSM Oradea i Maccabi Rishon, a do pobjede je stigao domaćin. Gosti su doživjeli potpuni kolaps u zadnjih tri minute, Oradea je do kraja susreta napravila seriju 10:0 i slavila 69:64 čime je stigla do četvrte pobjede.

Martin Zeno predvodio ju je s 18 poena, a Sean Denison dodao je 14 poena, 11 skokova i sedam blokada. Kod Maccabija Javon McCrea ubacio je 19 poena i osam skokova, a Charles Thomas dodao je 14 poena.

Rezultati:
Kataja - Saratov 97:86
Himik Južnji - Le Mans 59:82
CSM Oradea - Maccabi Rishon 69:64

Skupina C

Dramatično je bilo u Uşaku gdje je domaći Sportif tijesno slavio protiv PAOK-a 78:77. 28 sekundi prije kraja D'Angelo Harrison je ubacio tricu za pobjedu domaćina, na drugoj strani Zanis Peiners je ubacio tricu za koju se činilo da donosi pobjedu Grcima, ali šut nije upućen na vrijeme i koš nije priznat.

Rolands Freimanis bio je najbolji kod domaćina s 18 poena, a Harrison je dodao 16 poena i pet asistencija. Kod poraženih Peiners je bio na 19 poena i devet skokova, a Jordan Sibert na 11 poena.

Rosa Radom je u negativnoj seriji, a novi poraz upisala je na svom parketu od Ventspilsa. Latvijci su slavili lakoćom sa 16 razlike i to je ukupno četvrti poraz u nizu za Poljake koji su tako kompromitirali dobar ulazak u europsku sezonu.

Willie Deane kod gostiju je upisao 17 poena, Edgaras Zelionis dodao je 13 poena i devet skokova, a Aigars Skele deset poena, devet skokova i pet asistencija. Kod domaćina Robert Witka ubacio je 13 poena, a Jaroslaw Zyskowski 12 uz pet skokova.

Rezultati:
Uşak Sportif - PAOK 78:77
Rosa Radom - Ventspils 63:79
Varese - Neptunas 67:86

Skupina D

Sljedeći Cibonin protivnik poražen je na gostovanju u Strasbourgu koji je slavio 63:57. Odličan nastup domaćina koji je obrambeno odradio veliki posao i limitirao Talijane na ispod 60 poena.

Predvodio ih je AJ Slaughter s 14 poena, a kod Avellina Joe Ragland bio je na 15 poena.

Rezultati:
Strasbourg - Avellino 63:57

Skupina E

Ukićev AEK imao je jednostavan posao protiv Charleroija kojeg je svladao s visokih 89:69. Ovom pobjedom AEK je ostao na drugoj poziciji dok je Charleroi sa šestim porazom predzadnji.

Kapetan hrvatske reprezentacije odigrao je 25 minuta i ubacio 13 poena (2/3 za dva, 2/4 za tri) uz po tri skoka i asistencije. Dixon je upisao 23 poena, a Šakota 13 uz pet skokova.

Lider skupine Bešiktaš glatko je poražen na gostovanju u Beogradu kod Partizana koji je slavio 86:71. Susret je bio posve izjednačen do završnih deset minuta kada gosti padaju, a Partizan odlazi do visoke prednosti.

Predvodili su ga Novica Veličković s 20 poena i pet skokova, a William Hatcher dodao je 14 poena, sedam asistencija i pet skokova. Kod Bešiktaša Earl Clark ubacio je 17 poena uz sedam skokova.

Rezultati:
AEK - Charleroi 89:69
Partizan - Bešiktaš 86:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!