Košarka

VIDEO: Vrlo dobar nastup Tomislava Zubčića u novom klupskom rekordu Nižnija

Petar Jenjić • nedjelja, 18.12.2016.
VIDEO: Vrlo dobar nastup Tomislava Zubčića u novom klupskom rekordu Nižnija
Foto: FaH

Odigrane su četiri nove utakmice u VTB ligi, a u nama najzanimljivijoj je Nižnij Novgorod u pobjedi nad Parma Permom postavio klupski rekord u broju postignutih koševa. U pobjedi 115:94 dobar je učinak ostvario i Tomislav Zubčić. U derbiju ovog vikenda. CSKA je slavio protiv Himkija 95:79...

Jenisej je slavio kod kuće bez većih problema protiv Tsmoki Minska. Domaćini su preuzeli kontrolu nad utakmicom već u prvoj četvrtini, koju su dobili 21:10. Već su do poluvremena imali 17 koševa prednosti, a do kraja se susreta gosti nisu uspjeli spustiti ispod 11 razlike. Ovom je pobjedom Jenisej sada na omjeru 5-5, dok je momčad iz Minska trenutno na 3-7.

Do pobjede ih je predvodio Suleiman Braimoh s 21 poenom i pet skokova, dok je Frank Elegar dodao 13 koševa i osam skokova. Kod gostiju je Aliaksandr Kudraucau ubacio 20 koševa uz šest asistencija.

Košarkaši Parma Perma i nakon desete utakmice ne znaju za pobjedu u VTB ligi, a danas su poraženi na gostovanju kod Nižnij Novgoroda. Domaćin je krajem prve dionice napravio 10:0 seriju za 15 koševa prednosti, a vrlo dobar je u tom periodu bio Tomislav Zubčić. Gosti su u posljednjoj četvrtini uspjeli doći do 12 koševa zaostatka, ali više od toga nije išlo. Domaćin je ovom pobjedom došao na omjer 2-7, a spomenimo i kako je 115 postignutih koševa klupski rekord.

Domaćine je do pobjede s 21 poenom predvodio Kenny Boynton. Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Tomislav Zubčić, koji je susret zaključio sa 17 poena (5/7 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 4/4), jednim skokom, dvije asistencije i tri ukradene lopte za 22 i pol minute provedene na parketu.

Kod gostiju je Danilo Anđušić ubacio 26 poena, uz šest asistencija.

U utakmici tjedna CSKA je kod kuće nadigrao Himki. Moskovljanima je u današnjem susretu nedostajao Nando De Colo, dok je gostima izostao Aleksej Šved zbog bolesti. Moskovljani su odigrali puno bolje i zaključili ga s 13 koševa prednosti. Međutim, Himki je u nastavku uspio doći na četiri koša zaostatka, ponajviše zahvaljujući Jacobu Pullenu, ali su s druge strane uzvratili s tricama Miloš Teodosić i Aaron Jackson te su do kraja održavali prednost.

CSKA je do pobjede predvodio Aaron Jackson s 20 poena i šest asistencija, dok je Vitali Fridzon dodao 18 koševa, a Miloš Teodosić 16 poena i devet asistencija.

Kod gostiju je Jacob Pullen ubacio 14 koševa, a Nobel Boungou-Colo je dodao 13 poena i sedam skokova.

Lokomotiv Kuban došao je do pobjede na teškom gostovanju kod Zenita te stigao na omjer 8-2. U zanimljivoj utakmici Lokomotiv je veći dio susreta odigrao bolje, ali je domaćin serijom 13:2 u posljednjoj dionici došao na dva poena prednosti, četiri minute prije kraja. Međutim, gosti su pojačali obranu te do kraja nisu primili nijedan poen. Zenit je ovim porazom došao na omjer 6-3.

Lokomotiv Kuban je do pobjede predvodio Vladimir Ivlev s 14 poena, dok je Andrej Zubkov dodao 13 koševa i sedam skokova.

Najučinkovitiji kod domaćina bio je Stefan Marković s 15 poena, devet skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

VTB liga:
Jenisej - Tsmoki Minsk 88:70
Nižnij Novgorod - Parma Perm 115:94
CSKA - Himki 95:79
Zenit - Lokomotiv Kuban 62:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!