Košarka

Visoka pobjeda Avellina, Cibona gotovo bez šanse

Petar Jenjić • srijeda, 21.12.2016.
Visoka pobjeda Avellina, Cibona gotovo bez šanse
Foto: FaH

Košarkaši Cibone poraženi su u desetom kolu Lige prvaka na gostovanju kod Avellina rezultatom 75:57, čime su upisali sedmi poraz u ovom natjecanju...

Igokea u nedjelju, Alkar u ponedjeljak, srijeda Avellino. Zgusnut je ovaj raspored košarkaša Cibone, a nakon što su uspješno svladali prva dva protivnika, došlo je vrijeme i za novi susret u Ligi prvaka, na gostovanju kod talijanskog Avellina.

Zagrebačka je momčad otputovala u punom sastavu na ovu utakmicu i zasigurno je željela pokušati uzvratiti za minimalni poraz u Zagrebu, koji su odigrali bez Ante Žižića. Taj je susret, podsjetimo, Avellino dobio rezultatom 84:83, tricom Marquesa Greena 20 sekundi prije kraja.

Cibona je malo bolje otvorila sam susret, a vodila je u dva navrata s pet koševa razlike. Međutim, domaćini uzvraćaju s velikom serijom 17:2 te dolaze na dvoznamenkastu prednost (23:13), a gosti uspijevaju smanjiti na osam poena minusa do kraja prve četvrtine (25:17).

Domaćini su u dobrom ritmu nastavili i dalje, a Vukovi nije imala odgovora. Imali su i 17 koševa prednosti tijekom druge dionice, ali je Cibona taj zaostatak uspjela malo smanjiti do kraja poluvremena (41:29).

Međutim, niti u nastavku nije bilo prevelikog napretka za zagrebačku momčad. Avellino je mirno održavao prednost do kraja susreta i došao do sedme pobjede u ovom natjecanju, dok je Cibona ostala ja pretposljednjem mjestu grupe D s omjerom 3-7.

Avellino je do pobjede predvodio Levi Randolph s 18 poena, dok je Adonis Thomas dodao 15 koševa. Najbolji je u redovima Cibone bio Ante Žižić sa 16 poena (8/12 za dva) i osam skokova, dok je Emir Sulejmanović ubacio 11 koševa (4/7 iz igre, slobodna bacanja 2/4).

Liga prvaka, deseto kolo:
Avellino - Cibona 75:57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!