Košarka

Mulaomerović: "Igrali su dosta agresivnije u obrani i u napadu"

Petar Jenjić • srijeda, 21.12.2016.
Mulaomerović: "Igrali su dosta agresivnije u obrani i u napadu"
Foto: FaH

Košarkaši Cibone upisali su sedmi poraz u Ligi prvaka na gostovanju kod talijanskog Avellina rezultatom 75:57, a susret su nakon završetka prokomentirali Damir Mulaomerović i Petar Marić...

Bilo je teško za očekivati da Cibona može i do treće pobjede u četiri dana. Lagana zasićenost i umor došli su na naplatu, upisan je sedmi poraz u Ligi prvaka. Večeras je ponovno bio bolji Avellino, koji je nakon tijesne pobjede u Zagrebu prije nešto manje od dva mjesec slavio i kod kuće, ali ovoga puta uvjerljivije.

Damir Mulaomerović nije mogao zamjeriti previše svojim igračima: "Čestitke košarkašima Avellina na zasluženoj pobjedi. Bili su bolja momčad od nas, igrali su dosta agresivnije u obrani i u napadu. Počeli smo dobro, ali su nam razbili ritam i od druge su četvrtine bili bolja momčad. Međutim, svojim igračima ništa ne mogu zamjeriti. S obzirom na to da nam je ovo bila treća utakmica u četiri dana, osjetio se umor."

"Ponavljam, problem nam je što igramo tri različita natjecanja. Jedan trening smo odradili prije ovog dvoboja, ali i to je više bio regeneracijski i šuterski. Ne želim ovime umanjiti pobjedu Avellina, koji je odigrao odličnu utakmicu. Nismo dobro reagirali na njihovu agresivnost. Bilo je dobrih dijelova u igri, a pokušavao sam izrotirati sve svoje igrače i malo odmoriti za petak, kada igramo vrlo važan susret." , zaključio je Mulaomerović.

Utakmicu je kratko prokomentirao i igrač Petar Marić: "Večeras smo izgubili od bolje momčadi, koja je bila agresivnija od nas u oba smjera. Dobro su zatvorili Reynoldsa, koji nije mogao prenijeti loptu. To je glavni razlog zašto smo poraženi."

Pred Cibonom je nova utakmica hrvatskog prvenstva u petak, a protivnik je Šibenik u Domu sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!