Ostali sportovi

Mirko Filipović čekao i dočekao King Moa, u polufinalu na Baruta

Branimir Korać • četvrtak, 29.12.2016.
Mirko Filipović čekao i dočekao King Moa, u polufinalu na Baruta
Foto: Dejan Popek

Mirko Filipović plasirao se u polufinale Rizinovog Grand Prixa pobjedom nokautom protiv opasnog Amerikanca Muhammeda Lawala...

Mirko Filipović borit će se u polufinalu Rizinovog Grand Prixa za dva dana u Saitama Areni protiv ogromnog Baruta.

Cro Cop je u četvrtfinalu trebao ići na Wanderleija Silvu, taj meč je u konačnici otkazan te je za protivnika dobio opasnog Amerikanca Muhammeda Lawala, odličnog hrvača sa sasvim korektnom boksačkom tehnikom.

Meč je potrajao rundu i pol, Filipović je iskusno dočekao priliku i nokautirao Amerikanca koji je do tada imao u rukama prvu rundu i dosta dobro se držao i u drugoj.

U prvoj rundi Lawal je uspio spustiti Filipovića u parter relativno brzo, tu mu je zadao nešto udaraca, međutim pravu štetu nije uspio napraviti. Cro Cop se dobro obranio od tih pokušaja i zatim do kraja runde nije dopustio King Mou da mu stvori veće probleme.

U drugoj rundi Lawal je skupo platio trenutak neopreznosti, naivno je završio u kutu ringa, Filipoviću je sjajno sjeo jedan udarac i Lawal je završio na podu gdje je nakon nove serije udaraca meč prekinut.

Vrlo dobar nastup Filipovića protiv opasnog borca koji nije nimalo bezazlen. Međutim posao je odrađen odlično, nakon runde i pol Filipović je izborio mjesto u polufinalu gdje ga očekuje novi izazov.

Tamo će se boriti protiv ogromnog, 180 kilograma teškog Baruta od kojeg opasnost prijeti isključivo u parteru. Baruto je rutinski odradio posao protiv Japanca Tsuyoshija Kosake, držao ga u parteru dvije runde i prošao dalje.

Polufinalni mečevi na rasporedu su za dva dana kada će biti i finale, a u drugom polufinalu sastaju se Valentin Moldavski i Amir Aliakbari.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.12.2016. u 23:01
    I sad protiv Baruta uh-oh. Ali Mirkec ima puno bolju kondiciju i mislim da to može izvući.
    Obrisan korisnik
  • vlacng29.12.2016. u 12:51
    Nisam vjerovao da može dobiti, svaka čast Mirkec
    vlacng