Ostali sportovi

VIDEO: Van Barneveld nadigrao Taylora u meču dana, Anderson slavio protiv Chisnalla

Petar Jenjić • subota, 31.12.2016.
VIDEO: Van Barneveld nadigrao Taylora u meču dana, Anderson slavio protiv Chisnalla

Saznali smo polufinalne parove Svjetskog pikado prvenstva. Prvi dan nove godine za finale će igrati Peter Wright protiv Garyja Andersona i Michael van Gerwen protiv Raymonda van Barnevelda...

Peter Wright prvi je odradio posao u četvrtfinalu, gdje je nadigrao Jamesa Wadea te drugi puta u karijeri došao do ove faze natjecanja. Podsjetimo, Wright je u finalu 2014. godine izgubio od Michaela van Gerwena.

Škotski je pikadist ponovno bacao u prosjeku više od 100, a ovoga puta bio je blizu i prosjeku od 105. Pogodio je izlaze 130, 121 i 100. Međutim, nije sve išlo kako treba za Wrighta jer je Wade poveo s 2:1 u setovima, pogodivši dva sjajna uzastopna izlaza od 144 i 155.

Wright je ipak pokazao klasu više i dobio sljedeća tri seta. Wade je uspio smanjiti na 4:3 u setovima, ali je Snakebite s izlazom od 134 došao do pobjede u osmom setu.

Dave Chisnall nikako ne može biti zadovoljan zbog propuštenih prilika protiv Garyja Andersona, u meču u kojem je postavio rekord po broju maksimuma. Pogodio je ukupno njih. Anderson je ovime došao do 16. uzastopne pobjede na svjetskim prvenstvima.

Prva dva seta tijesno je dobio škotski pikadist i aktualni svjetski prvak, ali Chisnall nije nimalo popustio u svojoj igri. Dapače, dobio je sljedeća dva seta. Po još jedan su podijelili ova dvojica igrača, a "Chizzy" je imao četiri strelice da povede s 4:3, ali nije bio precizan. Anderson nije propustio iskoristiti njegove greške i došao je do pobjede.

Svjetski broj jedan Michael van Gerwen nije imao prevelikih problema protiv Daryla Gurneyja, u meču u kojem je bacio dva izlaza od 170. Kao i Wright, van Gerwen je u svakom odigranom meču na ovom prvenstvu bacao u prosjeku preko 100, a večeras je iznosio 103.08. Nakon što je Gurney izjednačio na 1:1 u setovima, Nizozemac je s četiri, gotovo pa glatka seta, uzeo pobjedu.

"Nemam još ništa za slavlje. Došao sam ovdje uzeti naslov, a ovom sam pobjedom samo došao korak bliže. Znao sam da je Daryl opasan i da nema što izgubiti. Jedva čekam polufinale." , rekao je nakon meča van Gerwen.

Pikado El Clasico ostao je kao posljednji meč večeri, dvoboj između dugogodišnjih rivala, Raymonda van Barnevelda i Phila Taylora. Kao i većina prethodnih, i ovaj je meč opravdao očekivanja.

Nakon što je Taylor glatko uzeo prvi set, Nizozemac je odigrao sljedeća tri seta gotovo pa savršeno. Za vodstvo od 3:1 u setovima pogodio je dva uzastopna visoka izlaza, od 167 i 120. Taylor se vratio u meč s dva uzastopna seta, ali tu je i stao te se oprostio od natjecanja. Možda i posljednji put u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Polufinalni dvoboji igrat će se prvi dan nove 2017. godine.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
Peter Wright - James Wade 5:3
Gary Anderson - Dave Chisnall 5:3
Michael vam Gerwen - Daryl Gurney 5:1
Raymond van Barneveld - Phil Taylor 5:3

Nedjelja, 1. siječnja (20h)
Peter Wright - Gary Anderson
Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!