Nogomet

VIDEO: Celtic preokretom do pobjede u 404. Old Firmu

Petar Jenjić • subota, 31.12.2016.
VIDEO: Celtic preokretom do pobjede u 404. Old Firmu

Nogometaši Celtica ostaju neporaženi ove sezone u škotskom prvenstvu, a danas su u 404. Old Firmu na Ibroxu nadigrali Rangerse 2:1...

Posljednji dan 2016. godine bio je predodređen za 404. Old Firm, dvoboj između Rangersa i Celtica na Ibroxu. S obzirom na razliku u trenutnoj kvaliteti ovih dviju momčadi i razlike na prvenstvenoj ljestvici, ovo je možda bio jedan od izvjesnijih derbija. Celtic je pred susret uvjerljivo držao prvu poziciju bez ijednog poraza, uz tek jedan remi, 18. rujna protiv Invernessa i 16 bodova ispred svojih najvećih rivala.

Rangersi su bolje otvorili današnji dvoboj. U petoj je minuti McKay ubacio s lijeve strane i u kaznenom prostoru pronašao Holta, čiji udarac brani vratar gostiju Gordon. Sedam minuta kasnije domaćini su poveli. U lijepoj je akciji Windass uposlio Taverniera, koji s desne strane šalje prizemnu loptu u peterac na koju je natrčao Kenny Miller i pospremio je u prazan gol.

Međutim, odmah nakon postignutog gola, Rangersi su bili prisiljeni napraviti promjenu jer zbog ozljede ramena Joe Garner nije mogao nastaviti susret.

Iz prve ozbiljnije akcije Celtic je poravnao rezultat. Sinclair je ubacio loptu iz kornera, koju lijepo smiruje Moussa Dembele i pogađa rašlje Foderinghamova gola.

Dembele je početkom nastavka imao jako dobru priliku. Igrač Celtica pucao je neometan s desetak metara od gola, ali nije najbolje zahvatio loptu pa je ona bila lak plijen za Foderinghama. Minutu kasnije vratar domaćina imao je ponovno posla kada je spriječio udarac Forresta.

Celtic je nastavio s visokim pritiskom na obranu Rangersa. Sinclair je u 54. minuti ubacio s desne strane, a lopta je došla do Dembelea čiji udarac završava na gredi.

Na sličan način kako su Rangersi došli do prednosti, Celtic je postigao svoj drugi pogodak. Armstrong je ubacio s desne strane, a loptu je s tek nekoliko metara udaljenosti u mrežu pospremio Sinclair. Minuta je bila 71.

Četiri minute kasnije gosti su bili blizu trećeg pogotka. Asistent za drugi pogodak, Armstrong, mogao se upisati i u strijelce, ali je njegov udarac s ruba kaznenog prostora obranio vratar domaćina.

Manjkalo je sreće za domaćine u 79. minuti, kada ubačaj Hallidayja u mrežu nije uspio pospremiti Miller, pogodio je stativu. Unatoč zanimljivoj završnici utakmice, stanje na semaforu se do kraja utakmice nije mijenjalo, Celtic je došao na vrlo visokih 19 bodova prednosti ispred najvećeg rivala.

Jozo Šimunović odigrao je svih 90 minuta za gostujuću momčad.

Škotski Premiership, 21. kolo
Rangers - Celtic 1:2


All Goals & highlights - Glasgow Rangers 1-2... by livee-football1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!