Košarka

Watson: "Bendera ima u svim statistikama, neustrašiv je"; Bender: "Trener nam vjeruje i daje priliku"

Petar Jenjić • subota, 31.12.2016.
Watson: "Bendera ima u svim statistikama, neustrašiv je"; Bender: "Trener nam vjeruje i daje priliku"

Najmlađi igrač u NBA ligi, mladi hrvatski košarkaš Dragan Bender, igra jako dobro u posljednje vrijeme, što mu je napokon donijelo mjesto u stalnoj rotaciji Phoenix Sunsa...

Dobar je period igara iza mladog hrvatskog košarkaša Dragana Bendera, a mnogi ga navijači Phoenix Sunsa žele vidjeti u što užoj rotaciji. Trener Earl Watson odlučio je ispuniti tu želju i umjesto Jareda Dudleyja češće koristiti četvrti izbor s ovogodišnjeg drafta.

Dudley se već ove sezone dosta žrtvovao za osmi pick s prošlog drafta, Marquesea Chrissa, a sada mora i za Bendera. Međutim, ako to itko treba učiniti, onda je to upravo on, s obzirom na to što ima potpisan trogodišnji ugovor i želju da sudjeluje u izgradnji momčadi.

U posljednje je tri utakmice Bender igrao mnogo više na svojoj prirodnoj poziciji krilnog centra. Ubilježio je svoj prvi double-double u ponedjeljak, u srijedu je ostvario učinak od deset koševa i četiri skoka, dok je zbog problema s prekršajima ubacio tek tri poena u četvrtak.

"Ima ga u svim statistikama: poenima, skokovima, asistencijama, blokadama i ukradenim loptama, a tek je počeo. Neustrašiv je. Kada ga pogledate u oči vidite to uvjerenje da je sposoban i spreman za natjecateljsku igru", rekao je trener Watson o Benderu.

Postavlja se pitanje zašto trener nije i ranije davao više minuta Benderu, s obzirom na činjenicu da je Marquese Chriss startao većinu utakmica ove sezone i dobivao gotovo 20 minuta u prosjeku na svojoj prirodnoj poziciji, dok je Bender igrao tek 11 minuta po utakmici, uz nekoliko susreta u kojima uopće nije nastupao.

Međutim, trener Sunsa i na to ima spreman odgovor: "Tako smo jednostavno morali napraviti jer su svi mladi i ne možete ih puno staviti odjednom na teren. Zajedno ih morate uvoditi polako. Sad je vrijeme da Dragan igra."

Naravno, doći će i vrijeme kada će morati na teren zajedno poslati i Bendera i Chrissa: "Imamo dva mlada igrača koja se vrlo dobro nadopunjuju. Dragan ima brzinu, dobra lateralna kretanja za istovremeno braniti i perimetar i reket i može konstantno dobro pucati trice, dok je Chriss malo više usmjeren na napad i ima atleticizam za odigravanje sjajnih akcija. Plan nam je da igraju zajedno, ali s vremenom. Uvijek govorimo da želimo da svi dođu do istog cilja, ali samo ne u istom vremenu", rekao je Earl Watson.

"Trener nam vjeruje i daje priliku"

"Posljednjih je nekoliko utakmica bilo jako dobro, sretan sam zbog minuta koje dobivam i što mogu igrati s ovim igračima. Da bi dobili minute morate jako dobro raditi na treningu, a kada dođete na utakmicu morate to pokazati na terenu i dokazati se suigračima i treneru. Ovako kako sam igrao posljednje utakmice tako trebam i nastaviti" , rekao je Dragan Bender o svojoj igri.

"Dobra je stvar što sam imao double-double, ali tu smo utakmicu izgubili. Moramo se bolje fokusirati i pobjeđivati te utakmice."

"Maccabi je jedan od najboljih klubova u Europi, ali zaredali smo loše rezultate, promijenili trenera i nekoliko igrača. Bilo je teško i iz jedne perspektive razumijem zašto mi trener nije davao dovoljno minuta kao mladom igraču. Cilj su ipak bili rezultati i osvajanje naslova u Izraelu, ali uvijek sam bio spreman za svaku utakmicu i priliku. Iako sam igrao malo, mogao sam se bolje spremiti za dolazak ovdje", , rekao je Bender na pitanje o svojoj prošloj sezoni u Maccabiju i manjku minuta na terenu.

"Trener je sjajan za nas mlade igrače, daje nam priliku, vjeruje i želi da budemo što bolji košarkaši. Mislim da je to sjajno za nas i moramo samo nastaviti naporno raditi" , pohvalio je trenera hrvatski košarkaš.

"Iako imamo nekoliko veterana i dalje smo jedna od najmlađih momčadi u ligi. Neke dijelove igre još moramo popraviti, ali sveukupno sam zadovoljan kako igramo i veselim se nastavku sezone. Trener mi je uvijek govorio da budem spreman ući s klupe i igrati. Dao mi je povjerenje i minute, a na terenu sam davao sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", zaključio je Bender.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!