Košarka

Žalgiris se lako obračunao s Nevežisom, slab učinak Prostrana

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.01.2017.
Žalgiris se lako obračunao s Nevežisom, slab učinak Prostrana
Foto: EPA

Odigran je novi susret u litavskoj košarkaškoj ligi, a lagan je posao kod kuće imao Žalgiris, koji je nadigrao Nevežis rezultatom 89:62...

Košarkaši Žalgirisa nastavljaju s dominantnim igrama u domaćem prvenstvu, a danas nisu imali prevelikih problema s Nevežisom, kojeg su nadigrali s 89:62. Ukupno je ovo 16. pobjeda za trenutno najbolji litavsku momčad, a jedini su prvenstveni poraz upisali još 22. rujna, kada je od njih bio bolji Lietkabelis.

Od samog je početka utakmice Žalgiris uspostavio dominaciju na terenu i mirno plovio prema novoj pobjedi. Na poluvremenu su imali 21 poen prednosti, a razlika je do kraja susreta još više narasla, do konačnih +27.

Do pobjede ih je predvodio Renaldas Seibutis s 12 koševa (5/7 za dva 0/1 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dok je Brock Motum dodao 11 poena (1/1 za dva, 3/4 za tricu).

Najefikasniji je kod gostiju bio Vaidotas Volkus s 13 koševa (4/9 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2). Toni Prostran je za nešto manje od 30 minuta na parketu ostvario učinak od dva poena (1/2 za dva, 0/4 za tricu), tri skoka i osam asistencija.

LKL:
Žalgiris -Nevežis 89:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!