Košarka

Bilan: "Bit će dosta teška utakmica, ali sigurno imamo svoje kvalitete"

Petar Jenjić • utorak, 03.01.2017.
Bilan: "Bit će dosta teška utakmica, ali sigurno imamo svoje kvalitete"
Foto: FaH

Nakon uspješno odrađene grupne faze Eurokupa, pred košarkašima Cedevite prvi je nastup u TOP 16, a u Zagreb stiže jedna od boljih španjolskih momčadi Valencia. Utakmica se igra u srijedu s početkom u 19 sati...

Prvi dio natjecanja u Eurokupu Cedevita je odigrala u grupi A i završila na drugom mjestu s omjerom 6-2. Nakon kraće europske stanke u kojima se mogla posvetiti prvenstvu Hrvatske i ABA ligi, u srijedu će ugostiti vrlo dobru momčad Valencije, koja se trenutno nalazi na trećem mjestu u nacionalnom prvenstvu. Ispred nje su samo Real Madrid i Barcelona.

U najavi je susreta trener Cedevite, Veljko Mršić, istaknuo koliko ih teška utakmica očekuje: "Valencia je odlična momčad, a mi nažalost nismo imali dovoljno vremena se pripremiti jer nikad ne preskačemo utakmice. Pokušat ćemo se najbolje pripremiti na to što oni igraju i nadam se da će doći što više publike da pogleda možda i najbolju momčad koja će igrati ove godine u Zagrebu. To je ekipa koja je godinama u vrhu španjolske košarke, a samo zahvaljujući tome što su Unicaja i Laboral Kutxa imali ugovore s Euroligom nisu nastupili u tom natjecanju."

"To je momčad koja ima svih 12 odličnih igrača. Imaju nekolicinu mladih košarkaša poput Vivesa, koji je na pragu španjolske reprezentacije, i Oriole. Zatim imaju dva vrlo iskusna igrača, San Emeterija i Martineza, koji su isto igrali u nacionalnoj selekciji i već su sada legende kluba. Vjerujem da je ona utakmica protiv Crvene Zvezde bila prava pozivnica za navijače, bez obzira na to što smo izgubili. Još nam malo nedostaje da podignemo neke segmente igre i da počnemo pobjeđivati takve ekipe." , zaključio je Veljko Mršić.

S obzirom na to da su igrali utakmicu u Skoplju protiv MZT-a, dovoljno vremena za skautirati prve protivnike u Eurokupu nisu imali: "Nismo se previše doticali Valencije, s obzirom na to da smo još jučer bili u Skoplju, ali svakako je sličan protivnik kao Gran Canarija. Bit će dosta teško, ali sigurno imamo svoje kvalitete. Mislim da će gledatelji moći uživati u sve tri utakmice ove faze Eurokupa i vidjeti jako dobre momčadi, od kojih su dvije praktički euroligaški protivnici. , rekao je kapetan Miro Bilan.

Susret između Cedevite i Valencije igra se u srijedu u Domu sportova, s početkom u 19 sati. Osim Valencije, zagrebačka će momčad još igrati protiv Unicaje i Albe Berlin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!