Košarka

VIDEO: Warriorsi prvi do 30 pobjeda, Hrvati bez velikog učinka

Branimir Korać • utorak, 03.01.2017.
VIDEO: Warriorsi prvi do 30 pobjeda, Hrvati bez velikog učinka
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši u NBA ligi noćas nisu imali velike predstave, najveću minutažu imao je Bojan Bogdanović, jedini je došao do poena dok su Bender i Hezonja ostali na nuli...

Golden State Warriorsi prva su momčad u povijesti NBA lige koja je došla do 30 pobjeda u prvih 35 utakmica tri sezone zaredom. Noćas su ugostili Denver Nuggetse i svladali ih sa 127:119.

Treću utakmicu zaredom upisali su najmanje 30 asistencija te ukupno čak 24. put ove sezone. Iako nisu upisali visoku pobjedu, susret su konstantno imali pod kontrolom i na kraju zasluženo slavili.

Kod ujednačenih domaćina istaknuli su se Klay Thompson s 25 poena i pet skokova, Stephen Curry s 22 poena i pet asistencija, Kevin Durant s 21 poenom te Draymond Green s 15 poena, deset skokova i 13 asistencija.

U gostujućem sastavu po 21 poen upisali su Nikola Jokić (13 skokova, pet asistencija) i Wilson Chandler.

James Harden nije bio ubojit kao na Silvestrovo protiv Washington Wizardsa kada je upisao povijesni triple-double, ali i ovaj "nategnuti" protiv Wizardsa bio je dovoljan za pobjedu. Odlično ga je pratio Eric Gordon i Houston je slavio s plus deset.

Dvije minute prije kraja susreta Gordon je ubacio tricu koja je odvela Rocketse do osam poena prednosti i nakon toga pobjeda više nije dolazila pod znak pitanja. Domaćin je mirno priveo susret kraju.

"Napravili smo obrambeno previše grešaka i oni su to kaznili tricama. Ne gledajući sedam-osam minuta treće dionice, odigrali smo prilično dobru utakmicu", istaknuo je Scott Brooks.

Eric Gordon utakmicu je završio s 31 poenom (6/12 trica), a James Harden dodao je 23 poena te po deset skokova i asistencija. Kod poraženih Bradley Beal ubacio je 27 poena, John Wall18 uz 12 asistencija i pet skokova, a Marcin Gortat 13 poena uz 14 skokova.

Cleveland Cavaliersi unatoč brojnim zdravstvenim problemima upisali su pobjedu protiv New Orleans Pelicansa. Bez Kyrieja Irvinga koji je propustio drugu utakmicu zaredom i s Kevinom Loveom koji je posljednju dionicu proveo u svlačionici zbog trovanja hranom, svejedno su slavili.

U završnici je, naravno, povukao LeBron James sa šest uzastopnih poena i važnom blokadom čime su Cavsi otišli do pobjede.

"Bez obzira koliko ružno izgledalo na terenu, morate pronaći način za doći do pobjede. Nema isprika i nije bitno tko je na parketu. Kada vas prozovu i zatraže vaš doprinos, morate biti spremni", istaknuo je James.

Cavse je predvodio s 26 poena, sedam skokova i šest asistencija, Channing Frye dodao je 14 poena i šest skokova, a po 12 poena upisali su Love (11 skokova) i Richard Jefferson (12 skokova).

Neizvjesno je bilo u Milwaukeeju gdje su Bucksi ugostili Oklahoma City Thunder i slavili u neizvjesnoj završnici. Gosti su imali priliku doći barem do produžetka, ali nisu je iskoristili.

Kod vodstva Bucksa 96:94, Thunder je imao napad, ali Tony Snell odlično je reagirao i natjerao Russella Westbrooka na pogrešku. Odmah su gosti napravili osobnu pogrešku na Malcolmu Brogdonu koji je ubacio oba slobodna bacanja i odveo Buckse do pobjede.

"Svaka čast Tonyju, odradio je sjajan posao. Radi puno malih stvari za ovu momčad i nadam se da ljudi to vide. Osobno pokušavao sam biti agresivan i napadati obruč, u takvoj situaciji često sam udvojen i ostaje slobodan igrač", kaže Giannis Antetokounmpo koji je predvodio Buckse s 26 poena, deset skokova i šest asistencija.

Osim njega dobru utakmicu odigrao je i Jabari Parker s 19 poena i šest skokova. Kod Thundera Westbrook je ubacio 30 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Steven Adams 20 poena uz devet skokova.

Orlando Magic upisao je gostujuću pobjedu protiv New York Knicksa koji su nastupili bez Kristapsa Porzingisa. Gosti su odradili odličan posao i koristili su taj njegov izostanak. Mario Hezonja dobio je priliku tek u posljednje dvije minute i upisao je osvojenu loptu i prekršaj.

Jazzeri su u posljednjoj četvrtini prelomili dvoboj protiv Brooklyn Netsa i nanijeli im novi poraz. Dotad je to bila otvorena i ravnopravna utakmica, ali 31:19 u zadnjoj četvrtini odlučilo je pobjednika. Bojan Bogdanović za 25 minuta ubacio je osam poena (4/6 za dva, 0/1 za tri) i uhvatio tri skoka.

Dragan Bender dobio je samo pet minuta na gostovanju Sunsa kod Clippersa. Domaćin je iako bez Chrisa Paula i Blakea Griffina slavio sa 109:98, a Bender je promašio jedan pokušaj za dva, upisao dva skoka i dvije osobne pogreške.

NBA:
Golden State Warriors - Denver Nuggets 127:119 (Klay Thompson 25p, 5sk / Nikola Jokić 21p, 13sk, 5as)
Houston Rockets - Washington Wizards 101:91 (Eric Gordon 31p / Bradley Beal 27p)
Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 90:82 (LeBron James 26p, 7sk, 6as / Anthony Davis 20p, 17sk)
Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 98:94 (Giannis Antetokounmpo 26p, 10sk, 5as / Russell Westbrook 30p, 7sk, 6as)
New York Knicks - Orlando Magic 103:115 (Carmelo Anthony 19p, 7sk / Jodie Meeks 23p)
Brooklyn Nets - Utah Jazz 89:101 (Trevor Booker 17p, 15sk / Gordon Hayward 30p)
Chicago Bulls - Charlotte Hornets 118:111 (Jimmy Butler 52p, 12sk, 6as / Kemba Walker 34p, 11sk)
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 109:98 (JJ Redick 22p / TJ Warren 24p, 8sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!