Zimski sportovi

Sergej Ustiugov i Stina Nilsson slavili u trećoj etapi Tour de Skija

Branimir Korać • utorak, 03.01.2017.
Sergej Ustiugov i Stina Nilsson slavili u trećoj etapi Tour de Skija
Foto: EPA

Nordijska verzija Tour de Francea, Tour de Ski, stigla je do treće etape. U Oberstdorfu je održan skiatlon u obje konkurencije, a pobjede su odnijeli Sergej Ustiugov i Stina Nilsson, ujedno vodeći u ukupnom poretku...

Skiatlon je disciplina skijaškog trčanja u kojem u obje konkurencije natjecatelji odrađuju polovicu staze klasičnim, a polovicu slobodnim stilom. Prilikom prelaska s jednog na drugi stil skijanja, ujedno mijenjaju i skije.

Nordijci su u Oberstdorfu u trećoj etapi Tour de Skija odrađivali 10+10 kilometara dok su nordijke imale na rasporedu 5+5 kilometara. U konačnici su slavili Sergej Ustiugov i Stina Nilsson.

Rus je u sjajnoj formi, a to je pokazao i u prve dvije etape kada je također slavio te je ujedno vodeći u ukupnom poretku. Ovdje je do pobjede došao u završnom sprintu kada je bio brži za šest desetinki od bivšeg osvajača Tour de Skija Martina Johnsruda Sundbyja te sekundu od Švicarca Darija Cologne.

"Na posljednjem usponu osjetio sam da je ritam pao i odlučio sam se za napad. Nije to bio dio taktike već sam reagirao instinktivno", istaknuo je Ustiugov.

Njegova prednost u ukupnom poretku nad Sundbyjem iznosi pola minuta dok je ostatak društva više od minute iza Rusa.

Kod nordijki vodstvo u ukupnom poretku preuzela je Stina Nilsson koja je u foto-finišu uzela pobjedu s dvije desetinke boljim vremenom od Amerikanke Jessice Diggins.

Heidi Weng završila je treća i sada zaostaje za vodećom četiri sekunde, a podbacila je Oestberg koja je u Oberstdorf došla kao vodeća i onda završila na 13. mjestu s 19 sekundi zaostatka. To joj je donijelo pad na treće mjesto u ukupnom poretku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!