Košarka

Odlična Cibona uzvratila Mornaru za visok poraz u ABA ligi

Petar Jenjić • utorak, 03.01.2017.
Odlična Cibona uzvratila Mornaru za visok poraz u ABA ligi
Foto: FaH

U sklopu 11. kola Lige prvaka košarkaši Cibone na najbolji su se mogući način osvetili Mornaru za visok poraz otprije tjedan dana i slavili rezultatom 81:92...

Pretposljednja utakmica u 2016. godina bila je prva bez Ante Žižića u momčadi Cibone i ujedno najgora ove sezone. Bez prvog centra i najboljeg igrača Vukovi nisu mogli parirati Mornaru, kojih je potpuno nadigrao.

Međutim, već ih je danas očekivao novi dvoboj, ovoga puta u 11. kolu Lige prvaka. Dodatan je problem momčadi Damira Mulaomerovića stvorio i izostanak kapetana Marina Rozića pa je dodatno smanjen roster otputovao na utakmicu u Bar.

Nakon nekoliko uvodnih minuta u kojima su Vukovi držali priključak, Mornar je u završnici prve četvrtine prvi puta otišao na dvoznamenkastu prednost (23:13), što je ujedno bio i konačni rezultat prvih deset minuta.

Domaćin je održavao razliku do posljednje dvije minute prvog poluvremena, kada se Cibona predvođena Slavicom približila na dva koša zaostatka. Ista je razlika, nakon trice Ćorića, bila i na isteku prvog dijela (44:42).

Odlično je Cibona otvorila drugo poluvrijeme i serijom 8:0 prisilila klupu domaćina na minutu odmora. No, već je u dva uzastopna napada Mornar ponovno došao u egal. Rezultat je bio izjednačen do same završnice, kada Šakić prvo pogađa dva slobodna bacanja, zatim krade loptu i zabija tricu sa zvukom sirene za devet koševa prednosti (57:66).

Tricama Reynoldsa i Šakića, Cibona je prvi puta otišla na dvoznamenkastu prednosti (62:72), sedam minuta prije kraja utakmice. Domaćin se do kraja utakmice nije uspio potpuno približiti i zaprijetiti Ciboninoj četvrtoj pobjedi u ovom natjecanju.

Željko Šakić i Andrija Ćorić bili su najefikasniji kod Cibone sa 17 poena, a vrijedi i izdvojiti Scottieja Reynoldsa koji je susret zaključio s 12 koševa i 17 asistencija.

Najbolji je kod Mornara bio Marko Mijović sa 16 koševa.

Liga prvaka, 11. kolo
Mornar - Cibona 81:92

Ljestvica:
1. Tenerife 8-2
2. Juventus 7-4
3. Strasbourg 7-3
4. Avellino 7-3
5. Cibona 4-7
6. Oostende 4-6
7. Mega Leks 3-8
8. Mornar 2-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!