Košarka

VIDEO: 49 koševa Westbrooka nedovoljno protiv Rocketsa, Benderu veća minutaža nego Bogdanoviću

Dario Dodić • petak, 06.01.2017.
VIDEO: 49 koševa Westbrooka nedovoljno protiv Rocketsa, Benderu veća minutaža nego Bogdanoviću
Foto: EPA

Sinoć je odigrano osam NBA utakmica, a svakako najzanimljivija bila je ona u Houstonu gdje su Rocketsi u dramatičnoj završnici svladali Thundere. Dragan Bender je dobio veću minutažu od Bojana Bogdanovića, Sunsi su svladali Mavse, Netsi su izgubili od Pacersa...

Indiana Pacersi u šest su dana odigrali četiri utakmice i upisali četiri poraza. Posljednji u nizu pali su Brooklyn Netsi, slavili su Pacersi na domaćem parketu 121:109 u susretu koji je rano izgubio natjecateljsku draž. U zavšnici su se Netsi vratili na osam poena razlike, ali pobjeda Pacersa nije došla u pitanje.

Pozitivan niz Pacersa ništa je prema negativnom nizu momčadi iz Brooklyna, upisali su četvrti uzastopni poraz, u posljednjih 11 utakmica izgubili su čak devet puta. U blijedo izdanje Netsa uklopio se i Bojan Bogdanović slabom šuterskom večeri. Na kraju je dobio i limitiranu minutažu, u 12 minuta na parketu upisao je tri poena (šut 0/3 za 2, 1/4 za 3), jedan skok i dvije asistencije.

Promotrimo li +/- učinak prve petorke Netsa i prve petorke Pacersa stvari postaju jasnije, starteri Pacersa završili su na +159 , a Netsi na -103. Pacerse je predvodio sjajni Paul George s 26 poena, koš manje uz čak 15 skokova pridodao je Myles Turner. Kod Brooklyna valja tek izdvojiti 16 koševa Bookera i Hamiltona.

Tek drugi put ove sezone Phoenix Sunsi došli su do druge uzastopne NBA pobjede, u neizvjesnoj završnici sa 102:95 slavili su u gostima kod Dallas Mavericksa. Tijekom čitavog susreta nijedna momčad nije uspjela značajnije se odvojiti od protivnika, u posljednju četvrtinu ušlo se s vodstvom Dallasa 72:70, pet puta se mijenjalo vodstvo, dvaput su momčadi bile izjednačene. Tek u završne dvije minute Sunsi uspijevaju na krilima Erica Bledsoea napraviti 9:2 i doći do pobjede.

U posljednjoj je četvrtini Bledsoe zabio 11 od svojih 26 koševa, čak sedam uzastopnih poena postigao je u završnim minutama kad se lomio susret. "Moram se pojaviti u ključnim trenucima bez obzira kako sam loše dotad igrao. Posljednjih nekoliko minuta je moje vrijeme", izjavio je Bledsoe nakon susreta.

22 poena pridodao je Devin Booker. 13 minuta na parketu proveo je Dragan bender, bez značajnijeg učinka, promašio je jednu tricu i uhvatio jedan skok.

Kod Dallas Mavericska valja istaknuti 20 koševa Derona Williamsa, koš manje postigao je Harrison Barnes.

Sjajnu utakmicu odigrali su u Houstonu Rocketsi i gosti iz Oklahome, Thunder. U izravnom dvoboju Jamesa Hardena i Russella Westbrooka značajno je bolji bio Westbrook, ali u ključnim trenucima Harden je presudio.

Nakon što su na krilima Westbrooka Thunderi zasuli koš Houstona u prvoj četvrtini (38 koševa), Rocketsi se bude u drugoj dionici igre i na poluvrijeme odlaze s vodstvom 67:56. Kada su u drugom poluvremenu otišli na 18 koševa razlike činilo se da će bez većih poteškoća otići do pobjede, ali uporni Thunderi vratili su se u susret i došli do izjednačenja.

Utakmica se lomila u posljednjim sekundama, loptu su dobili Thunderi, tko će drugi nego Westbrook koji je tijekom večeri pogodio čak osam trica. Odlučujući tricu ipak je promašio. S tri sekunde do kraja loptu su dobili Rocketsi, kreirala se akcija na Hardena na trici, ali kad je vidio da će ga Thunderi udvajati proslijedio je loptu do usamljenog Nenea pod košem, faulirao ga je Jeramy Grant, Nene s crte slobodnih bacanja pogađa dvaput i donosi pobjedu 118:116 Rocketsima.

Westbrook je večer završio s nevjerojatnih 49 poena i osam skokova, prvi do njega u momčadi Oklahome bio je Oladipo sa 17 koševa. Harden je predvodio Rocketse s 26 poena, osam skokova i 12 asistencija, prilično je loše šutirao iz igre, čak je 12 poena postigao iz slobodnih bacanja. Eric Gordon večer je okončao s 22 ubačaja.

NBA, rezultati:
Indiana - Brooklyn 121:109
Toronto - Utah 101:93 (Lowry 33 koša/Mack 17 koševa)
Detroit - Charlotte 115:114 (Harris 25 koševa/Walker 32 koša)
New Orleans - Atlanta 94:99 (Davis 20 koševa, 19 skokova/Schroder 23 koša)
Houston - Oklahoma City 118:116
Dallas - Phoenix 95:102
Denver - San Antonio 99:127 (Jokić 19 koševa, 11 skokova/Aldridge 28 koševa)
Portland - L.A. Lakers 118:109 (McCollum 27 koševa/Russell 22 koša)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik06.01.2017. u 09:55
    James Harden >> Russell Westbrook
    raz_bojnik