Nogomet

Nastavlja se "zlatna groznica", John Obi Mikel potpisao za Tianjin Tedu

Dario Dodić • petak, 06.01.2017.
Nastavlja se "zlatna groznica", John Obi Mikel potpisao za Tianjin Tedu
Foto: EPA

Sada već bivši igrač Chelseaja John Obi Mikel posljednji je u nizu igrača koji su nogometnu i financijsku sreću odlučili potražiti u kineskoj superligi, danas je potvrđeno da je potpisao za Tianjin Tedu...

Nakon Oscara redove Chelseaja napustio je i John Obi Mikel, nigerijski reprezentativac igrat će za Tianjin Tedu nakon što je prošao liječnički pregled u četvrtak, a Azijska nogometna konfederacija potvrdila transfer u petak.

Mikel će prema navodima kineskih medija zarađivati 140.000 funti tjedno, a navijačima Chelseaja obratio se u podužem pismu iz kojeg navodimo dijelove.

"Nakon deset godina, 374 nastupa i 11 trofeja došlo je vrijeme da se oprostimo. Bila mi je velika čast igrati za Chelsea, biti dijelom Chelseajeve obitelji, raditi i trenirati s najboljim managerima i igračima na svijetu", započeo je Mikel.

"Kao što znate, nisam puno igrao ove sezone, a kao 29-godišnjak još u sebi imam mnogo godina u nogometu pred sobom. S ovime na pameti osjećam da je pravo vrijeme za novi izazov. Oduševljen sam što pristupam Tianjin Tedi u Kini, u trenucima kada kineska Super League uzima zalet."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!