Nogomet

„Ozljeda me uzdrmala, ali me nije bacila u očaj“; Kranjčar obećao navijačima Rangersa da se vraća jači nego ikad

Sportnet • utorak, 10.01.2017.
„Ozljeda me uzdrmala, ali me nije bacila u očaj“; Kranjčar obećao navijačima Rangersa da se vraća jači nego ikad

U svojoj karijeri Niko Kranjčar imao je problema s ozljedama. No ova zadnja, koja mu se dogodila prošle godine, u trenutku kada se Niko aklimatizirao na novu sredinu, počeo igrati i zabijati, nije mogla doći u gorem trenutku za nekadašnju zvijezdu Tottenhama i hrvatske nogometne reprezentacije...

Niko Kranjčar bio je blizu odlaska u mirovinu! Naime, nakon teške ozljede ligamenata koljena, početkom listopada prošle godine, zaključena je Nikina prva sezona na Ibroxu. Start nije mogao biti bolji. U prvih 15 nastupa zabio je tri gola te je izgledalo da se vraća u formu u kakvoj je bio dok je već igrao na Otoku. I onda se dogodila ozljeda koja ga je natjerala na neplaniranu pauzu. No, poslao je poruku navijačima Rangersa da će se vratiti jači nego ikad i da će ga gledati u plavom dresu još nekoliko sezona.

„Uvijek je teško kada se ozlijediš, pogotovo jer sam jako uživao„ rekao je Kranjčar i dodao kako ga je „ozljeda uzdrmala, ali ne i bacila u očaj. Nešto u glavi mi je reklo da ne odustajem“. Iako je i ranije imao problema s ozljedama, Niko kaže da je ovo najozbiljnija ozljeda u njegovoj karijeri. Unatoč tome što na leđima ima 32 godine, Niko ne planira odustati od nogometa, već se nada da će se vratiti u roku od šest mjeseci: „Ja sam uvjeren u svoj oporavak i nadam se da me čeka još nekoliko dobrih sezona u Rangersima“, zaključio je Kranjčar.

Kranjčar je u Rangerse stigao ovog ljeta iz SAD-a te je postao treći Hrvat u Glasgowu nakon dvojice napadača, Dade Prše i Nikice Jelavića. Ranije je nastupao za dva najveća hrvatska kluba, Dinamo i Hajduk, kao i tri kluba iz Premier lige (Portsmouth, Tottenham i QPR). U karijeri je još igrao za kijevski Dinamo i New York Cosmos. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju igrao je devet godina, od 2004. do 2013., upisao 81 susret i zabio 16 golova za nacionalni dres.

Njegov prvi susret za hrvatsku nogometnu reprezentacije ujedno je bio i izbornički debi njegova oca, Zlatka Kranjčara, u prijateljskoj utakmici protiv Izraela. Prvi pogodak za reprezentaciju zabio je u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine na gostovanju kod Bugarske u pobjedi Hrvatske nad domaćim sastavom 3:1. Nastupio je na tri velika natjecanja (Svjetsko prvenstvo 2006., Europsko prvenstvo 2008. i 2012.). Posljednju utakmicu za Hrvatsku odigrao je u posljednjem kolu grupne faze kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, 15.10.2013. na gostovanju kod Škotske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!