Zimski sportovi

Jubilarna 200. utakmica Nathana Perkovicha u dresu Medveščaka

Petar Jenjić • četvrtak, 12.01.2017.
Jubilarna 200. utakmica Nathana Perkovicha u dresu Medveščaka

Hokejaši Medveščaka u petak s početkom u 19 sati igraju utakmicu protiv Avtomobilista iz Jekaterinburga. Ovaj će susret biti poseban za hokejaša Nathana Perkovicha, koji će ubilježiti svoj 200. nastup za zagrebačku momčad. Hrvatski reprezentativac u Medveščaku je već pet godina i Zagreb mu je postao novi dom, što nije očekivao kada je tek dolazio...

Ubrzani ritam odigravanja utakmica u KHL-u pred hokejaše Medveščaka donosi novi dvoboj na domaćem ledu. Nakon tijesnog poraza od Baris Astane 5:4 u Ledenu dvoranu dolazi ruski Avtomobilist iz Jekaterinburga, koji se kao i Medveščak bori za mjesto u doigravanju.

"Važno je samo ono kako i s kakvim stavom igramo jer svaka momčad želi pobijediti. Što se događalo prije nije ni važno. Avtomobilist ćemo dočekati spremni i igrat ćemo s puno energije. Volimo biti brzi i ne ostavljati puno prostora, to je naša igra", rekao je igrač Nathan Perkovich o sljedećem protivniku.

Upravo će Perkovich u utakmici protiv Avtomobilista upisati svoj 200. nastup u međunarodnim natjecanjima za Medveščak. U klub je stigao prije pet godina, kada je Medveščak još igrao u EBEL ligi: "Nisam mogao niti sanjati da ćemo danas biti ovdje gdje jesmo. Dogodilo se jako puno lijepih stvari i tu sam se uvijek osjećao kao dio obitelji. Žena i ja volimo ovaj grad i život ovdje.

"Prvu sezonu kada sam stigao igrali smo u EBEL-u i bilo je zabavno. Dolazak u Europu i u Hrvatsku, zemlju mojih roditelja, imao je za mene posebno značenje. Kada smo prešli u KHL sve je postalo jače i ozbiljnije. Veći nivo igre, jači, brži i vještiji igrači. Momčadi imaju dosta širine i svaka utakmica je nova borba i test. Ne samo utakmica već i treninzi. Uvijek moraš biti koncentriran i paziti na detalje. Igrajući u KHL-u stekao sam prijatelja za cijeli život i naučio puno životnih lekcija."

Hrvatski se hokejaš nije mogao odlučiti za najdražu uspomenu: "Kroz pet godina skupilo se jako puno sjajnih trenutaka. Kada bih morao birati, u TOP 3 bih uvrstio utakmice u Puli. To je bilo čarobno i posebno. Tu su i mnogi gradovi i države koje smo proputovali. Moraš se osjećati sretnim kada si u poslu koji ti dopušta da vidiš toliko svijeta. Veselim se odlasku u Kinu i što ću vidjeti Peking. TOP 3 ne može biti potpun bez igranja za reprezentaciju jer sam ponosan i velika mi je čast što sam njezin dio. Prvih smo nekoliko godina imali uspjeha, ali prošle nismo dosegli očekivanja. Međutim, to je samo jedna lekcija koju moramo usvojiti. Kada završi sezona trebamo se skupiti i krenuti razmišljati o Svjetskom prvenstvu.", zaključio je Perkovich.

Susret između Medveščaka i Avtomobilista igra se u petak s početkom u 19 sati.

FOTO: Igor Šoban

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!