Nogomet

Mišić: "Mislim da smo bolji od Kine"; Ozobić: "Povukao sam pravi potez odlaskom u Azerbajdžan"

Petar Jenjić • petak, 13.01.2017.
Mišić: "Mislim da smo bolji od Kine"; Ozobić: "Povukao sam pravi potez odlaskom u Azerbajdžan"
Foto: FaH

Unatoč neplasmanu u finale China kupa u Nanningu, nogometaš Rijeke i hrvatske reprezentacije, Josip Mišić, smatra kako su izgledali jako dobro i da će to ponovno morati pokazati protiv domaćina Kine u utakmici za treće mjesto...

Reprezentacija Čilea prošla je u finale nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i za naslov pobjednika China kupa u Nanningu igrat će protiv Islanda koji je nadigrao Kinu rezultatom 2:0. Upravo će domaćin ovog turnira biti protivnik hrvatskoj reprezentaciji u utakmici za treće mjesto.

"Izgledali smo jako dobro kao momčad pa i iznenađujuće dobro, s obzirom na to da smo odradili jedan trening i imali dugačak put. Možemo biti zadovoljni remijem protiv protivnika koji se znatno duže pripremao za ovaj turnir jer smo izgubili nakon jedanaesteraca.", rekao je reprezentativac i igrač Rijeke, Josip Mišić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

Utakmicu za treće mjesto Hrvatska će odigrati u subotu u 8:35 po hrvatskom vremenu: "Kinezi su hitri, živahni i vole igrati nogomet, ali mislim da smo bolji i da to moramo u subotu pokazati na terenu.", nastavio je Mišić.

U Nanning je Hrvatska otputovala s igračima koji igraju u 1. HNL uz Filipa Ozobića iz azerbajdžanske Gabale i Tonija Datkovića iz slovenskog Kopera. Mnogim je igračima ovo bio prvi nastup za nacionalnu vrstu: "Bez obzira na sve okolnosti, svima treba biti čast igrati za reprezentaciju. Mogu biti ponosni na to."

Nakon povratka iz Kine pred nogometašima Rijeke nastavak je borbe za naslov 1.HNL, čiju je kvalitetu potvrdio China kup: "Hrvatska liga raste iz godine u godinu tako da mora i izgledati dobro kada se okupe ponajbolji igrači. Imamo šest bodova prednosti i moramo se dobro pripremiti kako bi osvojili prvenstvo.", zaključio je Josip Mišić.

"Mislim da smo odigrali korektno i stvarno se dobro držali, iako je šteta zbog poraza na jedanaesterce. Pripreme nam još praktično nisu ni počele, došli smo gotovo ravno s odmora. Naravno, uvijek može i bolje", ističe reprezentativac Filip Ozobić.

"Užitak nam je ovaj boravak u Kini, a nadam se da ćemo u subotu pokazati da smo bolja momčad od Kineza i pobijediti", dodao je za hns-cff.hr.

Ozobić je poziv u reprezentaciju zaslužio igrama u azerbajdžanskoj Gabali.

"Prezadovoljan sam u Azerbajdžanu. Mislim da sam povukao pravi potez tim odlaskom, igrali smo i Europsku ligu. Prosinečki je kao izbornik uistinu velika zvijezda, vole ga i cijene, i sigurno će mu produžiti ugovor. Moji uvjeti i ugovor u Gabali su odlični, a dogovore izričito poštuju", ispričao je Ozobić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!